Elevii din Capitală cu media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost premiați

Data publicării:
elevi bac getty

 

Foto: Gulliver/Getty Images

"Amintirea că au luat 10 la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională, aceste momente vor fi de referință pentru întreaga lor viață. Cu modestie recunosc că și eu am luat 10, dar doar la limba română, la matematică și fizică 9 și ceva, așa că nu aș fi putut fi pe această scenă. (...) Copiii poate sunt tentați să aprecieze non-valori, pentru că acestea intră în contact direct cu elevii noștri, cu toți copiii noștri, prin diferite modalități, mai ales prin răspândirea internetului, ceea ce este un lucru extraordinar din punct de vedere al cunoașterii, dar există și foarte multe pericole", a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. 

Ea a spus că vrea ca și profesorii acestor elevi să fie recompensați. "Vom organiza de asemenea un eveniment pentru profesori, care cu atât de mult suflet și profesionalism se dedică vieții de la catedră", a declarat primarul Capitalei citat de Agerpres.

"Știu că nu înseamnă foarte mult 1.000 de lei, nu este o sumă importantă. (...) Îmi doresc să ținem legătura, să putem participa împreună la multe evenimente prin Proedus, de asemenea să participați la taberele organizate de municipalitate", le-a transmis elevilor primarul general al Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, Primăria Bucureștiului va acorda timp și buget suficient pentru a dezvolta și moderniza școlile din Capitală împreună cu primăriile de sector, în administrarea cărora sunt școlile. 

"Prin atragerea de fonduri europene sau din partea unor bănci de investiții, Primăria Capitalei poate să contribuie la modernizarea sistemului de învățământ din Capitală. De asemenea, împreună cu Ministerul Educației avem în acest moment în lucru un proiect prin care dorim să deschidem curtea școlii pentru activități sportive și extrașcolare. Avem de asemenea în pregătire un proiect tehnic pentru aprobarea în Consiliul General a construcției cât mai multor unități afterschool necesare pentru părinții care nu au posibilitatea să creeze un cadru educațional adecvat și de supraveghere pentru elevi, sunt multe proiecte pe care le avem în lucru", a adăugat edilul.

Consilierii generali ai municipiului București au adoptat, în ședința CGMB de luni, proiectul de hotărâre ce prevede aprobarea înființării Galei Premianților care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat și la evaluarea națională. Evenimentul va avea caracter anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri