La Cluj-Napoca, înscrierea la facultate a ajuns într-o nouă etapă

Data actualizării: Data publicării:
facultate cluj

Gata cu orele petrecute la cozi pentru înscrierea la examenul de admitere la facultate! La Cluj-Napoca, una dintre facultăţile celei mai mari universităţi din ţară nu-i mai ţine pe viitorii studenţi înghesuiţi pe holuri, ci îi cheamă la înscrieri în baza unor bonuri de ordine. O altă facultate oferă pe Facebook informaţii despre locuri disponibile şi taxe.

Pentru prima dată, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca face înscrierile printr-un sistem electronic care eliberează numere de ordine pentru încasarea taxelor şi depunerea dosarelor de admitere. Astfel, candidaţii nu-şi mai pierd timpul pe holurile facultății. Numerele de ordine pot fi monitorizate și online, pe site-ul facultății.

Răzvan Mustață - decan FSEGA Cluj-Napoca: „Până îți ajunge rândul poți să mergi la o cafea la mall, să mergi să îți rezolvi alte probleme în oraș și să revii”.

„Mi se pare foarte ok așa având în vedere că nu mai trebuie să stăm la coadă la casierie și putem chiar să mergem în parc”, spune o tânără.

Şi Facultatea de Istorie și Filosofie le dă o mână de ajutor viitorilor studenţi. Un robot virtual oferă toate informaţiile necesare direct pe Facebook.

Marius Grad, doctorand al Facultăţii de Istorie: „Ei pot să afle acolo informații specifice, fără să mai răsfoiască tot site-ul”.

Apar informații legate de dosar de înscriere, locuri disponibile, specializări, calendarul admiterii.

„Foarte utilă, cred eu. Cred că poate ajuta foarte multă lume, din moment ce toată lumea folosește mai nou Facebook-ul”, afirmă o tânără.

Folosită deocamdată doar ca o soluție pentru examenul de admitere, aplicația se va transforma într-un ghid al studenților și pentru anii de studiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri