Ministrul Educației anunță că școlile nu trec integral în online în niciun județ. Rata de ocupare a paturilor Covid nu a depăşit 75%

Data publicării:
Elevi cu masti in clasa
Elevi în clasă. Foto: Profimedia Images

Școlile vor funcționa în mod normal, joi nefiind niciun județ unde rata de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID-19 să fi depășit 75%, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ", a spus ministrul.

Săptămâna trecută, Sorin Cîmpeanu anunța că există posibilitatea ca toate școlile și grădinițele din județul Cluj să treacă în sistem online, din cauza trendului ascendent privind rata de infectare. Potrivit informațiilor actualizate, niciun județ nu va avea școlile integral în online săptămâna viitoare.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 32.671 de cazuri noi de coronavirus. 111 oameni au murit.

160 de orașe din România au incidență de peste 10 la mie, cea mai mare fiind în orașul Otopeni, județul Ilfov, de 37,88 la mie.

Alte 505 comune au incidență de peste 10 la mie, cea mai ridicată fiind în Dumbrăvița, județul Timiș, de 56,68 la mie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri