O armă împotriva abandonului şcolar: grădiniţele de vară inaugurate de organizaţia Salvaţi Copiii

Data publicării:
gradinite

 

400.000 de copii din România nu erau înscrişi la şcoală în anul 2011. Pentru momentul prezent, nu există o cifră exactă. Asociaţiile umanitare au început să ia măsuri pentru a stopa abandonul şcolar. Un exemplu îl reprezintă grădiniţele de vară inaugurate de organizaţia Salvaţi Copiii, care îi ajută pe preşcolarii din familiile sărmane să se înscrie în clasa pregătitoare.

Părinţii acestor copii nu îşi permit să îi ţină la grădiniţă - o etapă esenţială pentru educaţia celor mici. Însă cele 37 de cămine estivale îi ajută pe preşcolari să recupereze dezavantajul.

Roberta este unul dintre cei 40 de copii înscrişi la una din aceste grădiniţe de vară, în Bucureşti. Fetiţa trebuie să intre în clasa pregătitoare din septembrie dar, până acum, mama ei nu a avut bani să o trimită şi la grădiniţă. Este doar una din cei aproape 800 de copii din toată ţara care participă la acest program de combatere a abandonului şcolar.

La grădiniţele cu program estival, copiii învaţă să comunice, să scrie, să deseneze şi să se joace. Timp de patru ore pe zi, copiii din familii fără posibilităţi fac aceleaşi lecţii predate în timpul anului şcolar.

Organizaţia Salvaţi Copiii a pus în joc aproape 400.000 de lei pentru acest proiect, adică circa 500 de lei pentru fiecare copil. Din această sumă, preşcolarilor li se asigură îmbrăcămintea, rechizitele şi hrana pentru cele două luni pe parcursul cărora se derulează programul.

Programul pentru copiii defavorizaţi se încheie pe 6 septembrie. Anul trecut, toţi cei 200 de copii incluşi în program au fost înscrişi la şcoală, iar 90% dintre ei au promovat primul an.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri