Premierul cere explicaţii ministrului de Interne privind evenimentele de la Liceul „Bolintineanu”

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-8

"O să vedem, o să sesizăm CSM-ul dacă a fost vreo problemă la magistraţi. Vreau şi aştept de la ministrul de Interne, nu doar de la purtătorul de cuvânt, să îmi spună de ce nu a ştiut de la început, de ce a ştiut greşit. Prima dată mi-a zis mie că nu erau mandate, ba erau, ba nu erau, nu era foarte clar. Ce s-a întâmplat, cine e responsabil?", a spus premierul la un post de televiziune.

Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri. Nemulţumiţi, părinţii i-au huiduit pe poliţişti şi au existat chiar altercaţii între părţi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi, însă ulterior procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a declarat că pentru audiere au fost emise citaţii şi nu s-a pus problema punerii în aplicare a unor mandate de aducere.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, vineri, că au existat mandate de aducere pentru elevii de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", dar nu au fost puse în aplicare, el apreciind totodată că "Poliţia a lucrat foarte corect".

Stroe a dispus o anchetă la Inspectoratul General al Poliţiei Române în privinţa unui părinte bruscat de poliţişti la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi a purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri