Proiect pentru tineri susținut de Google, în 3 orașe din România

Data actualizării: Data publicării:
elevi-scoala-calculatoare

300 de tineri români pasionaţi de IT, care vor să devină programatori vor avea, din vară, şansa să îşi dezvolte competenţele digitale. Gigantul Google.org susține, printr-un grant de jumătate de milion de dolari, proiectul unui ONG, derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Programul va începe în vara aceasta în 3 orașe pilot din România.

Cum să folosească e-mailul, documentele online, cum să planifice evenimente pentru o companie, dar şi noţiuni de bază în programare sunt doar câteva dintre competenţele digitale cu care experţi în IT îi vor familiariza pe cei 300 de tineri care vor participa la proiect. Asta în conditiile în care, la noi, una din trei şcoli din mediul rural are toaleta în curte, una din două nu este legată la gaze.

Paul Apostol, fondator Digital Nation: Alături de mentori, vor învăţa să facă programare sau să fie nativi digital. Vom pune la dispoziţie amenajarea unui hub în fiecare oraş, hub în care ei vor putea să se cunoască între ei şi să se conecteze cu mentorii de la distanţă. Ne propunem ca aceşti tineri să lucreze în companii locale şi regionale. După acest an, în care vom investi 500.000 de dolari, vrem ca alte oraşe să preia acest program.

Suntem campioni, între ţările Uniunii Europene, când vine vorba de numărul analfabeţilor digitali.

Elisabeta Moraru, director Google România: Dacă vorbim de cineva care citeşte o carte, dar nu înţelege un concept, acelaşi lucru putem să spunem şi despre situaţia în care ne regăsim în care deschidem un browser, deschidem reţelele sociale, poate ne jucăm, dar asta nu înseamnă că avem competenţe digitale. Planurile sunt, în momentul acesta, pentru doi ani de intervenţie locală, în oraşe mici sau zonă rurală, şi sperăm să atingem o mie de tineri cu vârste 15-35 ani.

Pasul următor pe care îl au plan organizatorii este să aleagă cele trei oraşe în care se va derula programul sprijinit de Google şi Ministerul Educaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri