Elevul de 15 ani care a obligat doi copii să își bage capul în WC a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
copii umiliti bacau
În imaginile apărute pe reţelele sociale se vede un elev care este lovit de un coleg, în toaleta unităţii şcolare, însă martorii spun că băiatul agresat ar fi fost obligat să bage capul în vasul de toaletă.  Sursa foto: captură Facebook / Ionuț Ojog

Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe elevul de la Colegiului Tehnic "Dumitru Mangeron" din municipiul Bacău după imaginile șocante care au apărut pe rețelele sociale în care doi elevi de la aceeași unitate școlară erau obligați să își bage capul în vasul de toaletă. Videoclipul a stârnit revoltă. Elevul nu era la prima abatere.

”În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioada de 24 de ore a tânărului în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

În paralel cu ancheta poliţiştilor, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău face propria anchetă. desfăşoară verificări în acest caz.

"Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente - unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă - în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale", a declarat conducerea ISJ Bacău.

O altă măsură imediată îi privește pe elevii agresați. Acestora li se oferă protecție și consiliere psihologică

În paralel, Inspectorul şcolar general Ana-Maria Egarmin a dispus o cercetare prealabilă, în vederea realizării cercetării disciplinare a conducerii liceului.

Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară anunță controale în toate unitățile școlare.

”Totodată, facem precizarea că, atât poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, cât şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, pe tot parcursul anului şcolar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor", a mai anunțat Inspectoratului de Poliţie JudeţeanBacău.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri