Episcopul greco-catolic de Oradea, transportat cu un avion la un spital din Italia

Data actualizării: Data publicării:
episcopul greco catolic de Oradea Virgil Bercea

Episcopul greco-catolic de Oradea Virgil Bercea a fost transportat cu un avion sanitar în Italia, unde va primi îngrijiri de specialitate într-un spital din Peninsulă. Înaltul prelat a fost internat acum o lună la Spitalul de Pneumoftiziologie din Oradea, cu diagnosticul de pneumonie severă şi a suferit mai multe complicaţii. "Potrivit medicilor, episcopul are o disfuncţie imunologică, dar este în curs de vindecare completă", se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

episcopul greco catolic de Oradea Virgil Bercea
foto: Episcopia Greco-Catolică de Oradea

Preasfinţia Sa Virgil Bercea a fost internat pe 17 septembrie, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Oradea, cu o pneumonie severă. A suferit mai multe complicaţii, dar medicii au reuşit să-l stabilizeze şi să-i îmbunătăţească starea de sănătate.

"Chiar dacă încă se simte slăbit, medicii de la ATI Oradea şi-au dat totuşi acordul pentru transportarea în deplină siguranţă a Preasfinţiei Sale la un spital de specialitate din Italia pentru mai multe investigaţii. Marţi, 16 octombrie, însoţit de preotul Eduard Roman, ierarhul a fost transportat cu un avion sanitar de pe aeroportul din Oradea spre Italia, unde a fost preluat de o ambulanţă de la Crucea Roşie italiană", se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Potrivit reprezentanţilor episcopiei, PS Virgil Bercea a fost internat într-un salon steril şi este îngrijit de medici specializaţi pe afecţiunea de care suferă episcopul orădean.

Costurile de spitalizare sunt acoperite de Arhiepiscopul romano-catolic de Udine.

"Preasfinţitul Virgil mulţumeşte tuturor pentru rugăciuni şi pentru compasiune, între timp, întreaga Biserică continuând rugăciunile către Dumnezeul Milostivirii pentru a-l vindeca grabnic şi să-l păzească întru mulţi ani în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte", se arată în încheierea comunicatului.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri