Este nevoie de toată cantitatea de energie a centralelor din Bucureşti, susține Nicușor Dan

Data publicării:
BUCURESTI - PRIMAR GENERAL - VIZITA SANTIER - LUCRARI LA RETEAUA
Primarul general al Capitalie, Nicușor Dan. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că este nevoie de toată cantitatea de energie pe care centralele din Bucureşti o pot produce.

"Este nevoie de CET Energo Vest, după cum este nevoie de CET Titan şi după cum ar mai fi nevoie de o centrală în zona de nord. Deci, în momentul de faţă, este nevoie de toată cantitatea de energie pe care centralele din Bucureşti pot să o producă", a declarat Nicuşor Dan, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului general al Capitalei, cu CET Energo Vest s-au întregistrat două probleme, dintre care una în urmă cu aproximativ un an şi nouă luni, când situaţia sa financiară era "disperată".

"A doua problemă a fost la începutul iernii trecute, când a existat acea fluctuaţie mare pe preţul de gaz. ELCEN avea cumpărat, avea deja contractul cu Romgaz şi avea un preţ bun. Vest Energo şi CET Griviţa nu aveau astfel de contract şi deodată, pe de o parte, preţul cu care ei puteau să cumpere gaz din piaţă era extrem de mare, pe de alta parte, ANRE nu ajustase încă preţul cu care ei puteau să vândă şi atunci ei ar fi trebuit să lucreze în pierdere. Lucrul ăsta nu se va mai întâmpla în această toamnă, pentru că, după cum ştiţi, există aceasta ordonanţă de urgenţă care plafonează preţul pentru toţi producătorii", a spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă Municipalitatea a mai achitat din datoriile către CET Energo Vest, el a precizat că Municipalitatea plăteşte către Termoenergetica partea sa de gigacalorie.
"Partea cealaltă o plătesc cetăţenii şi Termoenergetica plăteşte, la rândul ei, către furnizori, care sunt în cea mai mare parte, aproape 95%, ELCEN şi după aceea mai este Vest Energo şi mai este CET Griviţa, care ţine de Primăria Sectorului 1", a afirmat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

La rândul său, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a punctat că în prezent nu sunt probleme la CET Vest.

"Din câte ştiu eu, o piesă esenţială, care a costat foarte mult, s-a stricat, ea a fost adusă din străinătate şi de aceea a durat foarte, foarte mult, dar (...) acum nu sunt probleme la CET Vest. Lucrarea a fost remediată şi nu vor fi probleme sau nu ne aşteptăm să fie probleme din acest punct de vedere", a adăugat Ciprian Ciucu.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri