1 Decembrie. 1.100 de soldați români au petrecut Ziua Națională în Afganistan

Data publicării:
afga

Detaşamentul Lupilor Negri, plecaţi la începutul toamnei de la Iaşi, sunt, mai mult ca oricând, cu gândul acasă. Soldaţii căliţi de grozăviile conflictelor armate fac eforturi să îşi stăpânească tremurul vocii când îşi spun dorul.

Vreau să transmit familiei mele că-i iubesc și abia astept să-i revăd”, marturisește Daniel Dacianu.

Urez familiilor un sincer La Mulți Ani!, iar famiiliilor noastre le mulțumim că ne susțin si că sunt alături de noi”, spune și Lavinia Cepană.

Cristian Mireuţă, unul dintre românii care luptă de câteva luni luptă alături de colegi în Afganistan este la mijlocul misiunii. De Ziua Naţională vorbeşte cu soţia care numără fiecare zi ce îi apropie de revedere. Şi pentru că ştie ce înseamnă izolarea, se gîndeşte la toţi cei asemeni lui.

Din Afganistan vreau să transmit cele mai bune ganduri românilor de pretutindeni”, spune Cristian Mireuţă.

Slavă Domnului că e o perioadă limitată. Se va intoarce în februarrie și vom intra din nou în viața noastră normală”, afirmă, cu încredere, soția lui, Ana Miriuță.

Cu ochii pe calendar este şi Luminiţa Baciu, soţia unui alt soldat plecat departe de casă, sub drapelul României. Fetiţa militarului tremură şi ea de dor. Abia aşteaptă momentul în care tatăl o sună să întrebe ce a făcut la şcoală.

„Trebuie să suplinesc și rolul de tată. Când era acasă, împreună făceam toate lucrurile”, povestește Luminiţa Baciu.

Aşteptarea grea se va încheia pentru peste o mie de familii anul viitor. Când militarii care luptă acum în Afganistan vor defila mândri, de 1 Decembrie, acasă la ei.

Departe de ţară, militarii români de pe teatrele de luptă din străinătate au vorbit astăzi cu familiile, şi-au urat „La Mulţi Ani!”, dar au avut şi un apel surpriză. Preşedintele Traian Băsescu a vorbit cu românii care participă la misiuni în Afganistan, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri