16 răniți în incendiul din Colectiv, transportați pentru tratament în Belgia și Olanda

Data publicării:
ranit

16 răniţi vor ajunge în spitalele din Rotterdam şi Bruxelles. Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţie două aeronave militare pentru transportul acestora.

Raed Arafat: „Suntem în legătura bineînţeles cu ambasada noastră la Haga şi cu ambasada Olandei de aici. Totul e OK acum, vor merge la trei spitale, deci vor merge la trei localităţi în care sunt centre de arşi.”

Tragedia din clubul Colectiv i-a marcat pe specialiştii turci care îi ajută, la Bucureşti, pe colegii lor români în salile de operaţii.

Este evenimentul cu efectele cele mai înfricoşătoare la care am asistat, cărora le-am făcut faţă şi de care am auzit în experienţa mea de 25 de ani ca medic specializat în arsuri”, a spus prof. dr. Ahmet Cinar Yasti.

Pentru mulţi dintre cei care încă se află internaţi în spitalele bucureştene, pericolul nu a trecut. În continuare va fi nevoie de ajutorul medicilor străini, aşa că alţi doi specialiști turci se vor alătura echipei care este deja la București.

Koray Ertas, ambasadorul Turciei în România: „La rândul lor vor începe să lucreze cât de repede alături de colegii lor români. Prima noastră echipă medicală se află deja aici de trei zile.”

Pacienţii în stare foarte gravă nu puteau fi în niciun caz transferaţi în străinătate.

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Au ales în general o combinaţie. 1, 2, 3, cazuri grave intubate şi care necesită ventilaţie artificială şi câteva, mai multe, de obicei cu o severitate moderată.”

„Suntem gata să luăm în Spitalul Militar din Belgia opt pacienţi”, anunța col. dr. Serge Jennes, șeful Centrului de Medicină din Bruxelles.

Şi medicii din Marea Britanie şi-au oferit ajutorul.

În Marea Britanie putem primi până la 12 pacienţi. Ar fi trataţi în centre pentru arşi. Am şi alţi colegi care s-au oferit să vină, dar s-ar putea ca aceast lucru să nu fie de ajutor în acest moment”, a spus dr. Sarah Pape, medic britanic specialist în chirurgie plastică şi arsuri.

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a anunţat că alte două state, Portugalia și Cehia, și-au anunţat disponibilitatea de a ajuta victimele din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri