850 de persoane în căutarea unui pilot. Operațiunile se reiau duminică

Data publicării:
cautari pilot disparut

850 de oameni, 12 aparate de zbor, patru drone şi o motoparapantă au răscolit sâmbătă zone din nouă judeţe în care autorităţile cred că ar putea găsi planorul dispărut de mai bine de două zile. Aria de căutare a fost extinsă până în județul Neamț.

Căutările în zona Argeş au început aproape de ora 6 dimineaţa. Peste 130 de jandarmi, pompieri, salvamontişti şi vânători de munte au străbatut masivul Piatra Craiului, masivul Iezer Păpușa, dar şi Valea Cheii.

„Vom peria și această zonă, cu toate ca mi se pare o zonă mai departe decât ar trebui. Dar ordinul trebuie să îl executăm”, a spus Puiu Holboșan, șeful Salvamont Câmpulung.

Cele șase echipe de căutare au fost însoţite de două elicoptere MAI, o şenilată şi o dronă a unui localnic.

Au venit de la ISU oameni, din Cluj, din Teleorman, din mai toată țara. Asta înseamnă cheltuieli cu tot, cu resurse umane, carburant și așa mai departe”, subliniază Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

La finalul zilei, însă, nu au găsit nici măcar un indiciu.

Putem să spunem cu siguranță că nu se află aici. Deci, dacă o fi undeva, o fi poate mai departe”, a menționat Sănduloiu.

În cursul nopţii, cei peste 70 de oameni care au venit din Dolj şi din Teleorman vor rămâne la tabăra militară organizată la Dealul Sasului.

Ceea ce vedeţi în spatele meu, colegii mei au început să ridice această bază de operaţii, este constituită din 10 corturi, un punct de comandă înaintat, aici vom asigura cazarea echipelor care se întorc diseară în bază şi tot de aici coordonăm şi raportăm situaţia către IGSU, către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al ministerului”, a precizat colonelul Marius Baicu, șeful Comandamentului de urgență.

La căutările din Mureş, Neamţ, Harghita, Bacău şi Buzău au participat şi membrii Aeroclubului României care au ridicat de la sol cinci avioane.

Pe Drumul Naţional 1, între Braşov şi Predeal, s-a stabilit punctul de întâlnire al tuturor forţelor care au acţionat sâmbătă pe versantul vestic al muntelui Piatra Mare. Aici sunt mai multe echipaje ale pompierilor militari din trei judeţe pregătite să acţioneze în orice moment în zonele greu accesibile.

Căutările s-au oprit la venirea serii şi vor continua duminică în zori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri