ACCIDENT AVIATIC. Profesorul Aureliei Ion: O studentă eminentă, devotată

Data publicării:
Institutul Medico-Militar FB

Este o pierdere imensă a noastră, a medicilor militari în primul rând. Medicină a pierdut o studentă eminentă, o studentă care şi-a dorit încă din copilărie să înveţe şi să practice profesia de medic şi mai târziu să îmbrace haina militară. Ca dovadă că a fost o studentă devotată iată că se află alături de unii dintre cei mai buni medici, în acest echipaj medical, şi a fost implicată în tragedia în care şi-a pierdut viaţa. Mi-a fost studentă. A învăţat excepţional”, a declarat Dragoș Cuzino.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN-2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism", a spus Gheorghe Vieru, şeful Serviciului de Medicină Legală Alba.

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, a decedat luni, 20 ianuarie, în urma accidentului aviatic ce a avut loc în Pasul Ursoaia, judeţul Cluj. Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri