ACCIDENT AVIATIC. Victor Zota: Dacă răniții rămâneau acolo peste noapte, acum vorbeam despre șapte morți

Data publicării:
accident

„Nu am informații legate de teren, de cum s-au mobilizat echipele. Am luat legătura cu ambulanța județeană și au plecat toate echipajele spre zona respectivă. De ce a durat atât de mult până au fost găsiți și de ce au fost găsiți de pădurari și nu de echipele calificate, nu pot să vă spun. Nu m-am mai întâlnit cu o astfel de situație. Ne-a marcat”, a subliniat el.

„Am fost în legătură cu medicul Radu Zamfir, l-am rugat să aprindă un foc, pentru a fi mai vizibili, să încerce să facă zgomot cât mai mult. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că au fost găsiți, dacă stăteau acolo peste noapte vorbeam acum despre 7 oameni decedați. Nu ar fi supraviețuit până dimineață”, a adăugat Victor Zota.

„Radu Zamfir era foarte agitat, dezorientat, se concentra greu. Instinctul de medic a funcționat însă, s-a dus la pilot și a încercat să îl scoată, dar nu a reușit. A încercat să ajute și ceilalți răniți, pe tânăra studentă a resuscitat-o la un moment dat. Când au venit salvatorii ea încă avea semne vitale prezente”, a precizat el.

„Medicul Zamfir a fost conștient oarecum, de aceea am reușit să fiu permanent în contact cu el. Pe măsură ce trecea timpul puterile îi scădeau, era tot mai deprimat, ne-a zis că s-ar putea să fie ultima discuție telefonică, pentru că nu mai rezista. E greu de stabilit momentul decesului pilotului, a fost conștient la început, dar cooperarea cu el era foarte grea, pentru că era cel mai puternic lovit”, a spus Victor Zota.

„Răniții sunt la Terapie Intensivă, copilotul e puțin mai grav rănit, are mai multe fracturi, la bazin, membre superioare, inferioare, dar se pare că viața nu îi este deocamdată în pericol”, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri