ACUZAȚII DE CORUPȚIE. Autorităţile române resping existenţa unui contract suspect cu Microsoft

Data publicării:
20032013 20microsoft-55828

Am verificat intern datele transmise (...) și, din înregistrările noastre oficiale, reiese că Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației nu a încheiat în anul 2008 contractul (...) Există un contract încheiat în 2009 cu un consorțiu de firme, însă este important să precizăm că sumele (menționate) nu coincid cu sumele aferente contractelor cu aceste firme”, precizează Ministerul Comunicațiilor.

„În relațiile ministerului cu furnizorii, nu cunoaștem și nu ne sunt furnizate informații despre eventualele discount-uri pe care aceștia le au în relația lor cu partenerii”, mai spune ministerul.

Autorităţile federale din Statele Unite investighează compania Microsoft şi parteneri de afaceri ai acesteia care ar fi oferit mită unor oficiali guvernamentali din România, Italia şi China pentru a obţine contracte, susțin surse citate de publicaţia Wall Street Journal.

Avocaţi ai Departamentului american al Justiţiei şi oficiali din cadrul Comisiei pentru Schimburi Comerciale şi Securitate Financiară anchetează o serie de acuzaţii făcute de un fost reprezentant al Microsoft din China, precum şi relaţiile companiei cu subcontractanţi şi consultanţi din România şi Italia. Anchetatorii americani verifică dacă Microsoft a avut vreun rol în cazul unor acuzaţii conform cărora firme intermediare partenere ar fi oferit mită pentru a obţine contracte de software cu Ministerul român al Comunicaţiilor.

Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al Ministerului Român al Comunicaţiilor a declarat că acuzaţiile sunt incompatibile cu activităţile instituţiei, subliniind că funcţionarii Ministerului nu cunosc aranjamentele de afaceri pe care Microsoft le are cu intermediarii săi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri