Ambasadorul României la Paris, despre scandalul invitaţiilor: O mare gafă, voi da explicaţii, dacă Parlamentul îmi cere

Data publicării:
Bogdan MAZURU mae-1

Potrivit Mediafax, Mazuru, care a făcut oficiile de gazdă în cadrul recepţiei oferite cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Paris, nu a dorit să comenteze, iniţial, situaţia creată de scandalul invitaţiilor transmise pentru recepţie, în care în dreptul numelor invitaţilor erau trecute observaţii de tipul „indezirabil” sau „scârbos”.

A fost un scandal dar să lăsăm Ministerul de Externe să răspundă”, a răspuns Mazuru la întrebările jurnaliştilor.

 Ministerul de Externe anunţă sancţiuni după scandalul de la Ambasada României din Paris

Întrebat dacă a aflat că parlamentarii din comisiile de politică externă îi cer preşedintelui rechemarea sa la Bucureşti, Bogdan Mazuru a spus: „Am auzit. Eram în pregătirea vizitei preşedintelui, nu ştiu ce s-a întâmplat acasă. Este un lucru foarte nefericit, ce s-a întâmplat este un lucru foarte nefericit”, a spus el.

Potrivit lui Mazuru, situaţia a fost creată de „nişte gafe”.

Orice gafă este nefericită. Asta este situaţia. Ce pot să vă spun? Dacă vreţi să ştiţi mai multe, nu iau eu măsurile, măsurile le ia Ministerul de Externe”, a precizat ambasadorul României la Paris.

El a mai afirmat că nu se simte vinovat, ci responsabil de situaţia creată. „Vinovat nu cred că mă fac, pot să fiu responsabil. Sunt două lucruri diferite. În momentul în care se întâmplă ceva la tine în ogradă, atunci eşti responsabil”, a arătat el.

Anchetă după gafa diplomatică de la Paris

Întrebat dacă este dispus să răspundă parlamentarilor din comisii, Mazuru a arătat că, dacă este invitat să dea explicaţii, va veni cu plăcere. El a ţinut să menţioneze că, dacă îl cheamă comisiile parlamentare, este obligat să vină să dea explicaţii. „Am trimis o explicaţie imediat după ce s-a întâmplat incidentul, Ministerului de Externe. A fost o mare gafă, a unor diplomaţi de la Paris”, a mai declarat ambasadorul român, precizând că nu el decide demiterea persoanei responsabile de incident, acest lucru fiind decis de Ministerul de Externe. „Au fost doar trei menţiuni pe o listă, o chestiune absolut nefericită”, a mai precizat Mazuru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri