Andrei Gerea, propus pentru funcția de ministru al economiei

Data publicării:
andrei gerea-Mediafax Foto-Octav Ganea

Liberalii l-au propus astăzi pe deputatul Andrei Gerea pentru funcția de ministru al Economiei, după demisia lui Varujan Vosganian.

Actualizare 11.40.Crin Antonescu a făcut declarații după anunțarea oficială a propunerii: „Este un minister greu, foarte important, politicile de aici au legătură cu tema mare a exploatării resurselor naturale acum și în viitor. Nu mă gândesc doar la Roșia Montană, ci la o politică de durată pe termen mediu și lung. E important și din prisma programului PNL, conceptul de reindustrializare fiind unul cheie. Îi doresc succes, sper ca odată cu el o generație nouă, mai tânără, să treacă proba de foc, cred în capacitatea și șansa lui Andrei Gerea”.

„Gerea se retrage din funcția de vicepreședinte și membru al comisiei parlamentare pentru Roșia Montană. Conducerea grupului parlamentar liberal va fi asigurată de George Scutaru”, a mai anunțat Crin Antonescu.

„E o sarcină care mă onorează, sper să fac față cu brio. E un minister greu, traversăm o perioadă dificilă. Deși România s-a încadrat pe un trend ascendent macroeconomic, știu că sunt multe lucruri nerezolvate încă, dar sunt convins că împreună cu colegii mei vom reuși să rezolvăm sarcinile”, a declarat Andrei Gerea.

Actualizare 11.40. Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru a prelua Ministerul Economiei. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Crin Antonescu.

____________________________

Potrivit unor surse, propunerea liberalilor este Andrei Gerea, liderul de grup al deputaților PNL din Cameră. Are trei mandate de parlamentar, este economist, a lucrat în mai multe bănci și a avut afaceri în domeniul auto. 

Andrei Gerea trebuie să fie validat în ședința Biroului politic național al PNL. 

Liberalii pot, imediat după vot, să prezinte propunerea către premier. Probabil premierul a fost deja informat despre propunere. Premierul va înainta propunerea președintelui Traian Băsescu. 

Săptămâna trecută, Varujan Vosganian și-a anunțat demisia din funcția de ministru al economiei, la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa.   

Întrebat, la Digi24, de ce nu demisionează și din Senat, Varujan Vosganian a răspuns: „Din onoare”.

Daniel Chițoiu asigură interimatul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri