ANSVSA îl contrazice pe șeful DSV Prahova: Analiza micilor de la Kaufland nu este finalizată

Data publicării:
1-55695

Marți dimineață, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, Mihai Terecoasă, declara, potrivit Mediafax, că analizele de laborator făcute de DSVSA Bucureşti pe micii produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi în supermarketul Kaufland din Capitală au confirmat suspiciunile privind prezenţa cărnii de cal în locul cărnii de vită.

După amiază, ANSVSA transmite însă un comunicat care infirmă spusele directorului DSVSA Prahova: „Nu au fost finalizate verificările în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carne tocată (mici)”, se arată în declarația ANSVSA.

Mai mult, șeful DSVSA Prahova nu ar fi primit autorizație să facă declarații în acest caz: „Declaraţiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare. Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens.

Iată aici declarațiile șefului DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă - DSV Prahova confirmă: Micii de la Kaufland conțin carne de cal

De altfel, „alerta declanşată în data de 14 martie privind suspiciunea de substituire a cărnii de vită cu carne de cal în carne tocată continuă. Pentru încheierea acestei anchete este necesar buletinul de analiză de confirmare, eliberat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară”, se spune în comunicatul ANSVSA, care precizează că analizele respective vor fi finalizate în cursul zilei de joi, 21 martie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri