Aproape toţi elevii unei şcoli au ajuns la spital. Învăţătoarea i-a servit cu mici şi grătar

Data publicării:
Carnati gratar GettyImages-84702490

Angajaţii DSP au făcut verificări la toate magazinele de la care a cumpărat alimente învăţătoarea care a organizat petrecerea. Femeia susţine că nu a preparat nimic acasă ci a cumpărat tot ce le-a oferit copiilor de ziua lor: mezeluri, pulpe de pui, măsline şi roşii, prăjituri şi sucuri. Verificările vin la doar o zi după ce 25 din cei 27 de elevi care au mâncat la petrecerea din curtea şcolii au început să se simtă rău. Îngrijoraţi, părinţii au chemat rapid salvări.

Dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui: „Au fost alocate patru ambulanţe de la SAJ şi o maşină de victime multiple de la SMURD. Copiii au fost preluaţi, monitorizaţi şi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Bârlad”.

Părinte: „A făcut doamna de Ziua copilului, că aşa le face doamna noastră învăţătoare, în fiecare an, le face grătar, le face cu sucuri, cu prăjituri şi nu putem să ştim exact de la ce s-a provocat”.

Părinte: „A făcut ieri grătar de Yiua copilului cu toții acolo, învăţătoarea. Şi învăţătoarea se simte rău şi copiii toţi din clasă. E şi ea internată şi îi e rău. De la ce şi cum, ce au mâncat ei”.

Opt dintre elevii ajunși la spital au fost transferați de la Bârlad la Vaslui. La început, unii părinții au crezut că e vorba de o răceală, nicidecum de toxiinfecție alimentară.

Inspectoratul Şcolar face o anchetă administrativă pentru a vedea dacă e cazul să dea sancţiuni. La rândul ei, Poliţia aşteaptă rezultatele anchetelor DSP şi DSV, în funcţie de care ar putea lua măsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri