Are 26 de ani, a vizitat 25 de țări, dar se întoarce mereu în România de 1 decembrie

Data publicării:
gopr0616 20jpg-35944

Valentin s-a născut în Timișoara, dar, în ultimii ani, casa lui a fost peste tot în lume. A avut un vis din copilărie, să călătorească mult, și a făcut tot ce i-a stat în putință să îl îndeplinească.

Studenții români, la cascada Niagara | FOTO: FACEBOOK
Mexic |FOTO: FACEBOOK
Malaysia |FOTO: FACEBOOK

A muncit și 18 ore pe zi, timp de trei luni, și a reușit să strângă cei 6.000 de euro de care avea nevoie să plece în marea sa aventură.

A hoinărit prin Europa și prin mare parte din SUA, a vizitat, printre altele, Tunisia, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Malaysia, Thailanda, Cambodgia, Vietnam, Macau și China.

De patru ani, are un program bătut în cuie. Din iunie până în octombrie organizează excursii pentru studenții români din SUA. Îi plimbă pe la Niagara, prin Boston, New York, Philadelphia, Atlantic City, Washington DC, Miami, Las Vegas, Los Angeles și San Francisco și le face poze cu drapelul României.

Toamna își stabilește câte o destinație la care nu a reușit să ajungă, își face bagajele și pornește la drum. Când în România cad frunzele, Valentin participă la ritualuri prin Peru, se joacă cu maimuțele din Thailanda sau mănâncă inimă de cobră vie printr-un colț de lume.

Parade militare de 1 Decembrie

Dar când se apropie sfârșitul lunii noiembrie, tânărul pornește spre plaiurile natale. De 1 Decembrie poposește la Alba Iulia sau în București, unde participă, cu regularitate și cu patriotism, la paradele militare.

Anul acesta, Valentin Avramoni a poposit direct în Capitală, după o călătorie prin Mexic, Cuba, Peru și Brazilia.

Când se plimbă cu rucsacul prin lume, la mii de kilometri depărtare de țara natală, se gândește la România lui dragă. E mândru că este român și are planuri mărețe pentru țara sa. Vrea să dezvolte turismul, așa cum a văzut el prin lume.

Dacă ar sta în puterea lui, ar asfalta străzi și ar marca traseele din munți. Vrea să le ofere posibilitatea străinilor să ne viziteze țara, să se minuneze de frumusețile cu care a fost înzestrată, să înțeleagă tradițiile și să vorbească cu localnicii.

Pentru americani, țara noastră înseamnă Dracula și Transilvania, iar celor din America de Sud nu le este clar dacă România este țară sau oraș, dar asociază numele cu Hagi.

Valentin și-a pus în minte să îi facă pe străini să înțeleagă că România este mai mult de atât.

Valentin Avramoni în Cuba |FOTO: FACEBOOKValentin Avramoni, la Marele Canion |FOTO: FACEBOOKLima, Peru |FOTO: FACEBOOKMachupichu, Peru | FOTO: FACEBOOK

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri