Bărbat fără adăpost din Covasna, găsit inconștient într-un container de colectare a deşeurilor. A fost aproape să ajungă în compactor

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta
Un bărbat fără adăpost din Covasna a fost găsit inconștient într-un container de colectare a deşeurilor.

Un bărbat fără adăpost a fost găsit de către lucrătorii de la salubritate din municipiul Sfântu Gheorghe într-un container de colectare a deşeurilor din cartierul Ciucului.

Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi era inconştient.

„La Sfântu Gheorghe, lucrătorii societăţii de salubritate TEGA S.A. s-au confruntat cu o situaţie nemaiîntâlnită: o persoană fără adăpost, fugind cel mai probabil de frig, s-a adăpostit mai întâi în interiorul unui punct de colectare a deşeurilor şi apoi într-un container metalic de mari dimensiuni”, se arată într-un comunicat de presă, remis joi Agerpres.

Directorul societăţii de salubritate, Mathe Laszlo, a avertizat cetăţenii că este posibil ca această persoană să mai apară în preajma tomberoanelor şi le-a solicitat să cheme ambulanţa dacă sesizează că acesta ar avea nevoie de ajutor, mai ales în această perioadă, când temperaturile sunt scăzute.

„Sincer să fiu, nu ştim ce să facem într-o astfel de situaţie. Facem apel la populaţie, pentru că este clar că este o situaţie tristă, dar nu este deloc o problemă de salubritate, ci mai degrabă una socială. Există două motive pentru care dorim mai multă mediatizare pentru această problemă. Primul este că nu vrem ca cineva să se sperie atunci când îşi aruncă gunoiul şi se trezeşte faţă în faţă cu o persoană care zace într-un coş de gunoi sau într-un punct de colectare închis. În două ocazii, colegii au dat peste bărbatul care, din păcate, era în evidentă stare de ebrietate. Al doilea motiv pentru care aş dori să atrag atenţia locuitorilor este că persoana a fost găsită de către colegii noştri inclusiv în stare de inconştienţă. Sper să nu se mai întâmple aşa ceva, dar dacă e aruncat gunoiul peste o persoană, iar apoi containerul este golit fără să-şi dea seama că este cineva în el, ar putea cauza probleme serioase. Poate nu toată lumea ştie că noi numim camioanele noastre de colectare a deşeurilor şi compactoare, deoarece sunt dotate cu un sistem pentru a încadra deşeurile într-un spaţiu cât mai mic. Nu aş vrea să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla cu o persoană dacă ar ajunge acolo din greşeală”, a declarat directorul TEGA, Mathe Laszlo.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri