Bilanțul înghețului: trei bărbați din Vaslui au murit și un altul este dat dispărut

Data publicării:
0901bilant-42888

Utilajele de deszăpezire n-au reușit nici acum să ajungă în toate satele în care nămeții atingeau chiar şi doi metri înălţime.

Mai multe utilaje de deszăpezire au fost chemate să curăţe drumul spre comuna Mărgineni-Neamţ, unde 130 de familii sunt izolate de luni. În spatele utilajelor, camioane şi maşinile localnicilor înaintau printre nămeţi. De două zile aşteptau să poată merge spre case.

Frezele înaintau însă foarte greu prin zăpada întărită de ger. Localnicii din Mărgineni sunt furioşi. Spun că, de fiecare dată când se stârneşte viscolul, drumul care îi leagă de restul judeţului, se închide. Şi tot de fiecare dată, drumarii ajung după câteva zile.

Sute de oameni sunt acum izolaţi în judeţul Neamţ, în patru localităţi unde nu se poate ajunge, pe drumurile troienite.

Pericolele de sub zăpadă

Chiar dacă pârtiile din Banat par perfecte pentru schi, sub stratul subţire de zăpadă se ascunde gheaţa, formată în urma ploilor din ultimele zile.

Gheaţa le-a făcut probeleme în primul rând celor mai puţin experimentaţi. Mirel este din Timişoara şi schiază de numai doi ani. Ieri s-a lovit la braţ, la prima coborâre din vârful muntelui. Astăzi s-a gândit de două ori înainte să se urce din nou pe schiuri.

În ultima săptămână, numărul accidentărilor a fost de trei ori mai mare decât într-o perioadă normală. Au fost puse afişe de atenţionare la baza pârtiei, dar turiştii le ignoră. Cei mai mulţi schiază chiar şi fără echipamente de protecţie.

Ultimul accident grav din cauza gheţii de pe pârtii a avut loc ieri, cand un tânăr de 16 ani şI-a rupt piciorul şi a ajuns la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri