Bilanţul violenţelor: 2 jandarmi şi 3 manifestanţi au fost răniţi

Data actualizării: Data publicării:
170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_00_INQUAM_Octav_Ganea

În urma violenţelelor din Piaţa Victoriei, dintre jandarmi şi un grup de agitatori, 5 persoane au fost rănite. Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că este vorba de doi jandarmi şi doi manifestanţi. Un al treilea civil a fost uşor rănit în ultimele incidente din Piaţa Victoriei. 

ACTUALIZARE. Încă un membru al grupului de agitatori a fost rănit. Mai mulţi dintre cei care au aruncat cu petarde, sticle incendiare, pietre şi bucăţi de gheaţă către jandarmi şi către protestatarii din faţa sediului Guvernului au fost ridicaţi şi duşi la secţiile de poliţie din apropiere.

sticle incendiare 010217

Raed Arafat, sercretar de stat în Ministerul de Interne:

În acest moment sunt patru persoane care au fost transportate la spital. Doi jandarmi, doi manifestanţi, niciunul în stare gravă, din informaţiile primite de la colegii noştri. Situaţia se poate schimba, pot să apară şi alţii care să se prezinte singuri la spital sau să solicite intervenţia ambulanţelor. Dintre cei 4, un jandarm este lovit de obiecte contondente, o persoana este rănită de petarde şi alteia i s-a făcut rău din cauza petardelor. Este normal, când sunt astfel de manifestaţii, avem dispozitiv Pompieri-SMURD pregătit în zonă. Jandarmeria coordonează evenimentul, echipajele de urgenţă acţionează doar la solicitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri