Botez în familia Băsescu. Nașul D. Chirtoacă: „E un gest simbolic de unire ceea ce se întâmplă azi”

Data publicării:
eba chirtoaca sofia captura

ACTUALIZARE 15.40. Ceremonia de botez s-a încheiat. Apropiații familiei Băsescu vor lua parte la o petrecere restrânsă, la reședința președintelui.

ACTUZLIZARE 14.05. Elena Băsescu și soțul ei, Bogdan Ionescu, au ajuns împreună cu Sofia Anais la Biserica Sfântul Spiridon Nou. 

ACTUALIZARE 13.40. „Dacă vă amintiți, la plecarea la Vilnius, am spus pe aeroport că Sofia a fost cea care le-a potrivit pe toate și, probabil, răspunsul îl gasim cu toții azi. Dacă doriți, e un gest simbolic de unire ceea ce se întâmplă azi și, încă o dată, se demonstrează că cei din dreapta și cei din stânga Prutului suntem aceiași până la urmă. Și sper că Sofia va fi și va face parte din acea generație de români care va trăi intr-un stat reîntregit”, a spus primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Acesta a ajuns la biserică înaintea șefului statului, care a sosit în urmă cu câteva minute.   

Ei au plecat cu acelaşi avion la summitul de la Vilnius şi, înainte de a reveni la Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu a făcut o oprire la Chişinău. Această înrudire vine în contextul în care Traian Băsescu a anunţat că obiectivul României este unirea cu Republica Moldova.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi-a vizitat viitoarea fină chiar înainte să plece la summitul de la Vilnius, unde Republica Moldova a semnat un acord istoric de asociere la Uniunea Europeană.

Un copil drăgălaş, liniştit, care cu siguranţă va trăi intr-o Românie reîntregită, cu demnitate şi care nu va trebui să meargă prin vămi să declare kilograme de zahăr şi ulei”, a spus primarul oraşului Chişinău.

Cu o zi înainte de summitul de la Vilnius, preşedintele Traian Băsescu a vorbit, pentru prima dată explicit despre unirea cu Moldova.

Proiectul de ţară pentru România, următorul proiect pe care cred că de-acum îl putem spune public e: Vrem sa ne întregim ţara”, a declarat șeful statului.

Pentru a întări această apropiere dintre cele două ţări-surori, Traian Băsescu l-a invitat pe preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, la parada militară organnizată la Bucuresti cu ocazia Zilei Naţionale.

Este pentru prima dată când la o astfel de ceremonie participă un şef de stat străin.  

Înrudirea preşedintelui cu primarul Chişinăului ar putea avea şi o semnificaţie simbolică, este de părere jurnalistul Emil Hurezeanu.

Prezent în emisiunea "Jurnalul de seară" de la Digi24, acesta a precizat că alegerea lui Dorin Chirtoacă drept naş al nepoatei lui Traian Băsescu ar putea fi interpretată în contextul anunţului privind unirea cu Republica Moldova, făcut de Traian Băsescu în urmă cu doar câteva zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri