Sari la conținut

Braconaj ratat pentru un șef la Rutieră şi un jandarm. Prietenul lor a murit înecat

Un bărbat din Giurgiu a murit înecat în timpul unei partide ilegale de vânătoare. Martori au fost şeful Poliţiei Rutiere din Giurgiu, dar şi un jandarm. Cu toţii au ieşit la vânătoare în prima zi de Crăciun. Se aflau într-o barcă atunci când aceasta s-a răstrunat iar unul din cei trei bărbaţi nu s-a mai putut salva. Acum şeful poliţiei de la circulaţie şi jandarmul sunt cercetaţi pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Mihai Tache, șeful Poliției Rutiere Giurgiu: Pe mine m-a luat de la jumătatea bălţii. Ne-am plimbat. A dat de o porţiune foarte deasă de iarbă.

Mihai Tache este şeful Poliţiei Rutiere din Giurgiu. Era însă liber în ziua în care a decis să se distreze cu alţi doi priteni pe balta socrului lui. Au ieşit la vânătoare. Ilegală însă, spun acum colegii lui. Nu au apucat însă să tragă prea multe focuri pentru că barca în care erau cei trei s-a răsturnat.

Mihai Tache, șeful Poliției Rutiere Giurgiu: A intrat apă şi ne-am răstrunat.

Apa nu avea mai mult de două trei grade. Cei trei au început să înoate spre mal.

Mihai Tache, șeful Poliției Rutiere Giurgiu: Am procedat la fel ca în filmul Titanic cand cei de la mal discutau. Eram unii lângă alții și discutam. Hai că mai avem puţin, mai avem puţin..

Barca s-a răsturnat chiar în mijlocul lacului. Cei doi bărbați care au scăpat au reușit să înoate până la mal. Ei și-au căutat al treilea prieten, însă fără succes. Apelul la 112 a venit la aproximativ o oră de la incident.

Era deja prea târziu. Pompierii l-au găsit pe bărbat mort abia după două zile.

Şeful politiei recunoaşte că a folosit puşca de vânătoare, dar susține că nu au făcut-o ilegal.

Mihai Tache, șeful Poliției Rutiere Giurgiu: Mă aflam nu la vânătoare. Mă aflam pe proprietatea socrului meu.
Reporter: S-a tras vreun foc de pe barcă?
Mihai Tache: Înainte cu 10 minute.

Colegii comisarului au o alta variantă, motiv pentru care este cercetat.

Cristian Șuță, purtător de cuvânt IPJ Giurgiu: S-a dispus măsura cercetării prealabile. Polițistul avea permis de port-armă.
Reporter: Dar nu avea voie să o folosească.
Cristian Șuță: Da, pentru că nu era organizată nicio partidă de vânătoare.

Expertiza balistică a mai arătat că singurul foc de armă tras din barcă a fost cu pușca șefului poliției rutiere.