Buget european. Premierul se adresează, marți, Parlamentului

Data publicării:
19112012 20premier 20parla-34226

Actualizare ora 19.30Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni seară, convocarea şedinţei de plen reunit pentru mesajul adresat de prim-ministrul Victor Ponta pe tema poziţiei României în privinţa bugetului UE 2014-2020, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Şedinţa de plen reunit a fost convocată pentru marţi, de la ora 13.00, urmând ca după prezentarea poziţiei Guvernului de către premierul Victor Ponta să aibă loc dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European.

_______________________________

În cadrul şedinţei ar urma să fie adoptată o poziţie a Parlamentului legată de mandatul participării la Consiliul European.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că tema reprezentării României la Consiliul European ar putea face obiectul unei dezbateri parlamentare, el arătând că USL examinează posibilitatea de a convoca marţi o şedinţă de plen reunit pe acest subiect.

Vasile Blaga: Pierdere de timp

Parlamentarii PDL ar putea absenta de la şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, cerută de premierul Victor Ponta. Preşedintele democrat liberalilor, Vasile Blaga, consideră o pierdere de timp întrunirea parlamentarilor pentru a asculta punctul de vedere al primului-ministru pe tema Consiliul European şi a conflictului cu Traian Băsescu.

„Pierdere de vreme să participi la o astfel de ședință”, a comentat liderul PDL. „Eu nu văd decât o continuare a jocului iresponsabil al lui Ponta, mai ales că a făcut declarația pe care a făcut-o la Bistrița probabil că lucrul ăsta vrea să îl repare. A spus că daca nu se înființa ANI și DNA nu intram în UE. Văzând ca a spus o gogomanie cât el, vine să discute despre dreptul de veto”, a replicat Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri