Carne de vită vândută la negru 

Data publicării:
carne vita

Cu această dubă au fost transporatate zeci de kilograme de carne de vită, cumpărate de un cetăţean arab care urma să pregătească o masă festivă pentru circa 200 de invitaţi. Inspectorii DSV Cluj au descoperit marfa într-un congelator, pe care l-au sigilat.

„De cât timp comercializaţi carne fără să aveţi actele pe ea? Nu am comercializat, am cumpărat doar un viţel.”

Inspectorii DSV susţin că pentru a nu atrage atenţia autorităţilor, marfa se vindea doar în anumite cercuri.

Animalele erau sacrificate în mai multe puncte din Cluj, printre care o şură dintr-o gospodărie din localitatea Sânnicoară. Acolo autorităţile au descoperit o instalaţie improvizată.

„ - Aia este exact instalaţia de la tractor.

- E multifuncţională? Merge şi la vită?

- Aia nu merge numai la motor la tractor.”

***

„Aţi tăiat vaci fără a avea documentele necesare? Ştiţi ce? Vă poftesc afară, vă rog frumos!”

Ioan Oleleu, director DSVSA Cluj: „Cel puţin după primele investigaţii cred că vorbim de o reţea bine pusă la punct . Carnea ajungea în diverse locuri, era destinată consumului public.”

Autorităţile sanitar-veterinare şi poliţiştii continuă cercetările. Acum vor să afle şi punctele în care a ajuns carnea fără aviz sanitar-veterinar.

Citiți și:

Carne condimentată cu praf

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri