Cătălin Predoiu: „Cu codul insolvenței n-au dat-o în bară. Au dat-o cu trei metri deasupra transversalei”

Data publicării:
predoiu digi

„Cu codul insolvenței n-au dat-o în bară. Au dat-o cu trei metri deasupra transversalei”, a comentat fostul ministru al Justiției, de profesie avocat.

El a arătat că acest cod al insolvenței pune în dificultate întreprinderile mici și mijlocii, pentru că scurtează perioada de reorganizare într-un mod nejustificat. În plus, atrage atenția Cătălin Predoiu, creează băncilor enorme dificultăți. „Nemaireușind planurile de reorganizare, băncile trebuie să provizioneze creditele care sunt nerambursate și asta înseamnă mai puțini bani pentru economie. Se lovește economia în moalele capului”, a comentat prim-vicepreședintele PDL.

În opinia sa, problema cu presa și libertatea presei este „extrem de urâtă și denotă o mentalitate bolșevică: m-ai criticat, îți închid gura”.

Cătălin Predoiu recunoaște că era necesară schimbarea legislației în domeniu, care favoriza profesia de practician în insolvență: „Da, legislația nu era în regulă, da, trebuia rezolvată, reformată, dar nu așa. Rezolvă problema, nu crea alta!”

„Efectiv, parcă avem la guvernare doi copii care au în mână tot felul de instrumente și numai boroboațe fac în fiecare zi”, a comentat prim-vicepreședintele PDL. Întrebat dacă este de acord cu expresia folosită în urmă cu câteva zile de președinte, „bebeluși”, Cătălin Predoiu a zâmbit amuzat: „Nu știu, poate au depășit stadiul, dar...”

Cât despre codul rutier, Predoiu este de părere că a fost redactat „pentru altă țară, nu pentru România”, pentru că nu se ține seama de realitățile de aici: semaforizare, drumuri, salarii. „România înseamnă mai mult decât centrul orașului București plin de limuzine și trebuie să ții cont de acest lucru”, a spus fostul ministru. „Se pare că au dat-o în bară și cu codul rutier”, a conchis Cătălin Predoiu. El a menționat că face parte dintre aceia care consideră că alcoolul trebuie strict interzis la volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri