Suspectul de crimă în cazul șocant al fetiței ucise în București a fost prins în Olanda. Prima imagine cu bărbatul reținut

Data actualizării: Data publicării:
Serbuc Ilie Marcel
Serbuc Ilie Marcel. Foto: Amator

Suspectul în cazul uciderii fetei de 12 ani din București a fost prins. Serbuc Ilie Marcel a fost găsit în Olanda și urmează să fie adus în țară.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost prins în urmă cu scurt timp în Olanda și se află în momentul de față în custodia poliției olandeze.

Cel mai probabil, în curând vor începe și procedurile de extrădare a acestuia, o procedură care va dura câteva zile, după care va fi adus în România și prezentat instanței.

El va da declarații polițiștilor de la Serviciul Omoruri cu privire la acuzațiile care i se aduc. Acesta este acuzat că a ucis fata în vârstă de 12 ani, iar mai apoi ar fi ascuns cadavrul într-o canapea.

Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare.

În urma declarațiilor pe care le-au dat apropiații bărbatului, anchetatorii au reușit să contureze un șir al evenimentelor. Extrem de mult au cântărit declarațiile mamei suspectului, care le-a spus polițiștilor că a vorbit la telefon fiul ei și i-a spus că este căutat de poliție.

În acel moment, bărbatul i-ar fi mărturisit că a comis ceva extrem de grav, și i-ar fi povestit că a omorât-o fetița în vârstă de 12 ani în locuința pe care a închiriat-o în sectorul 4 al Capitalei.

Foarte mult au cântărit și declarațiile fostei soții a acestuia, care ar fi spus că bărbatul era extrem de violent, atât verbal, cât și fizic cu ea, dar și cu fiul pe care cei doi îl au împreună, și că o ameința în mod constant cu moartea.

Rămâne de văzut ce va declara bărbatul în fața anchetatorilor în următoarele zile, când va fi prezentat autorităților din țara noastră.

Mama suspectului le-a spus polițiștilor că fiul ei ar fi recunoscut crima. Detaliile apar în decizia instanței de a-l aresta în lipsă.

Anchetatorii au reușit să stabilească filmul evenimentelor, din declarațiile date de apropiații bărbatului. De mare ajutor a fost declarația mamei suspectului. Potrivit surselor Digi24, ea le-a spus anchetatorilor că a vorbit cu fiul ei și i-a spus că a fost căutat de poliție. Atunci, acesta i-a mărturisit că a omorât-o pe fata de 12 ani. Bărbatul a susținut că ar fi avut un conflict cu ea și a lovit-o.

suspect prins
Serbuc Ilie Marcel în custodia poliției din Olanda. Foto: Amator

Pe 3 iunie, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie.

Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei. Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai.

Poliția Română: „În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor. Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România. E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri