Sari la conținut

Chiul în masă de la muncă, pentru petrecere

Aproape toți cei 60 de angajați ai trezoreriei Botoșani au încheiat joi ziua de lucru la ora 14:30 și asta deși aveau program până la 16:30 sau chiar 18:30. Funcţionarii au fost invitați la o pensiune pentru a sărbători plecarea directorului din fruntea instituției. Un localnic care a avut treabă în instituție a găsit ghișeele goale și le-a fotografiat. A prins un singur funcționar pe picior de plecare şi el.

„Mi-a comunicat că dacă am ceva de făcut trebuie să fac până în 14:30 fiindcă și dumnealui trebuie să plece la petrecerea organizată de domnul Alexa care se pensionează... restul ghișeelor erau goale”, spune bărbatul.

Mihai Alexa, directorul Trezoreriei Botoșani, sărbătoritul, spune că a lăsat totuşi de veghe doi angajați: „Nu, nu văd de ce, e o chestiune omenească care trebuie înțeleasă, sigur că așa... una e să dai, să beștelești un colectiv, dar e omenește, omenește să faci o zi după atâția ani de vechime. Am răpit o oră de program, doar o oră de program dar n-am periclitat buna deservire a contribuabilului.”

Și angajații cred că şeful lor trebuia sărbătorit după o viaţă în fruntea instituţiei: „Ne-am organizat în așa fel încât vă arătăm, au plecat plățile către minister, au plecat toți care au prezentat ordine de plată. Ne-am permis pentru o viață, o activitate de 25 de ani.”

La petrecere a fost și șeful Trezoreriei din Iași, cel care de altfel, răspunde de toată zona Moldovei. Tot el trebuie să facă acum verificări.

Alin Fedorciuc, director Trezoreria Iași, prin telefon: „Am ajuns la domnul Alexa după patru și jumătate, venind din regiunea Sucevei.”

Directorul sărbătorit spune că orele pierdute se vor recupera până la sfârșitul anului.