CNA se reuneşte în şedinţă

Data publicării:
cna-sigle

Consiliul Naţional al Audiovizualului are nevoie de reformă. Este opinia câtorva dintre membrii instituţiei, după ce protestele de stradă de duminică. Zeci de mii de oameni au acuzat lipsa de atitudine a Consiliului faţă de derapajele unor posturi de televiziune. CNA nu a emis până acum vreun punct de vedere oficial. Astăzi va avea loc o şedinţă.

50.000 de mii de oameni au cerut în stradă sancţionarea televiziunilor care transmit informaţii distorsionate şi tendenţioase. Valentin Jucan, membru CNA propus de PNL, şi Radu Herjeu, propus de PSD, îşi asumă în nume personal că într-adevăr este nevoie de intervenţia Consiliului.

VALENTIN JUCAN, membru CNA: Noi nu discutăm despre o poziţionare pro sau contra manifestanţi, dar este de înţeles gestul lor în faţa unei instituţii care singură s-a îngenunchiat, asta ca să nu adaug servilismul politic. Noi trebuie să fim primii care acţionează, de aia suntem plătiţi.

Radu Herjeu, membru CNA: Consider că au motive să fie nemulţumiţi de activitatea CNA şi eu le împărtăşesc câteva dintre acele nemulţumiri. Problema cea mai mare a acestei instituţii, anul trecut, este că au fost membri care au lipsit în mod regulat. Dacă s-ar fi ţinut şedinţe, s-ar fi sancţionat mai multe derapaje şi probabil că nu s-ar fi acumulat această senzaţie că unele posturi sunt menajate. Nu sunt menajate.

Problema absenţelor de la şedinţele CNA este una veche şi o recunosc şi alţi membri ai Consiliului.

Monica Gubernat, membru CNA: Ce să fac, să încep să îmi învinuiesc colegii? Niciodată nu voi face aşa ceva. Dacă nu vin la şedinţă, e strict problema lor de conştiinţă. Sunt absolut conştientă că avem întârzieri în a rezolva anumite sesizări, dar le vom rezolva.

Dorina Rusu, membru CNA: Am făcut autosesizări de fiecare dată când am constatat o încălcare a legislaţiei audiovizualului. Toate acele afirmaţii legate de faptul că protestatarii au fost plătiţi, de faptul că a fost o încercare de lovitură de stat sunt posturi în care se minte tot timpul. Sper ca în perioada următoare să facem noi, împreună cu Parlamentul, sub al cărui control suntem, o reformă a CNA.

Membrii Consiliului se reunesc astăzi în şedinţă ordinară, însă pe ordinea de zi nu figurează tema protestelor de duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri