Cod portocaliu de vânt în județul Caraș-Severin. 3.000 de case fără curent electric în Suceava

Data publicării:
iarna zapada ninsoare vant

Actualizare 9:40: Meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu în intervalul 9:40-11:40 pentru zona sudul județului Caraş-Severin, îndeosebi zona localităţilor Oraviţa şi Moldova Nouă. Se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge 80-90 km/h.

Vijelia a smuls acoperişul unei case, iar alte două locuinţe au fost serios avariate după ce bucăţi din acoperişul distrus au căzut peste ele.

De asemenea, a fost extins codul galben în județele Botoșani și Suceava, între orele 8:50-14:50, unde se vor semnala intensificări ale vântului de până la 55 km/h și va spulbera zăpadă, și în județul Harghita - inclusiv municipiul Miercurea Ciuc - între 8:15 și 11:15.

În județul Suceava, aproape 3.000 de case au rămas fără curent electric. Din cauza vântului puternic, mai multe linii de tensiune au fost afectate.

Florin Sinescu, prefectul județului Suceava, a spus la Digi24 că un deranjament de pe linia de medie tensiune între Fălticeni și Liteni afectează 2.000 de consumatori.

Acești 2.000 de consumatori sunt nealimentați datorită faptului că linia a fost controlat decuplată de sub tensiune pentru a permite E.ON să identifice deranjamentul. Această lucrare, cel mai probabil, în două ore va fi finalizată”, a precizat prefectul județului Suceava.

În comuna Boroaia alte 200 nu au curent electric, iar alte 700 de case sunt deranjamente individuale colective de joasă tensiune. 

Prefectul a mai spus că, din cauza viscolului, la această oră sunt câteva porțiuni de drum cu circulație îngreunată.

Actualizare 8:00: Meteorologii au prelungit codul galben de vânt puternic până la ora 14:00.

În aceste zone, vântul va bate cu putere şi va viscoli pe zăpada. Şi unde nu e viscol, e ger. Minus 20 de grade Celsius au arătat termometrele azi-noapte în Miercurea Ciuc şi minus 11 grade în Braşov şi Târgu Mureş.

Avertizarea este valabilă până la ora 8, însă există posibilitatea prelungirii acestui cod. Județele vizate sunt sudul și zona de munte din Caraș-Severin și sudul județului Timiș. 

De asemenea, codul este valabil și pentru sudul judeţului Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, Valea Oltului şi zona de munte aferentă.

Sunt așteptate intensificări ale vântului, care, la rafală, vor depăși 60-70 de kilometri la oră și izolat 80 de km/h.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri