Constructorul român, la mare căutare în Spania

Data publicării:
muncitori constructii mediafax

La 45 de kilometri departare de Madrid, într-o localitate unde sunt doar vile una şi una, familia Jimenez s-a gândit să-şi renoveze locuinţa înainte de a o vinde. Ei au apelat la ajutorul unui constructor român.

Enal Lopez Jimenez, proprietara locuinţei, spune că i-a găsit pe români pe Internet. „Din pură întâmplare. Căutam diverse firme pe internet şi l-am sunat pe Daniel. Daniel a fost cel care s-a oferit foarte rapid să vină, mi-a oferit prețuri rezonabile, idei foarte bune, așa că m-a convins”, spune ea.

După ce s-au încheiat lucrările de renovare, proprietarii au fost atât de încântaţi de rezultat, încât au renunţat la ideea de a vinde casa. Iar pentru Daniel asta a însemnat un plus de reclamă.

„Acum termin aici, plec la mama lor, termin în altă parte, plec în altă parte, sunt oameni care mă aşteaptă de un an de zile ca să pot să le fac. Am ca un fel de listă de aşteptare”, spune Daniel Chiriţă, constructor.

El a ajuns în Spania în urmă cu 11 ani. Are în plan să mai muncească aici vreo patru-cinci ani, după care ar vrea să se reîntoarcă acasă.

„M-aş descurca şi în China şi oriunde, dar nu voi mai merge în altă ţară, pentru că Spania este ca o a doua ţară, m-am simtit destul de bine, nu m-am simţit niciodată jignit de niciun spaniol. M-aş descurca şi în altă ţară, dar aş merge în România”, spune Daniel Chiriţă.

Românii reprezintă, în acest moment, cea mai mare comunitate de străini din Spania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri