Sari la conținut

Contre între jandarmi și suporteri în Gara de Nord. Protestatarii, percheziționați

S-au agitat spiritele în Gara de Nord, acolo unde au ajuns astăzi protestatari din toată ţara. Printre cei care s-au aflat în interiorul gării au fost şi suporteri de la mai multe echipe de fotbal care şi-au manifestat gălăgios nemulţumirile. Jandarmii i-au atenţionat că nu au voie să scandeze în interiorul gării şi să meargă pe peron. După câteva discuţii mai aprinse, suporterii s-au calmat şi s-au conformat. Jandarmii au percheziţionat grupuri de protestatari care porneau din Gara de Nord spre Piaţa Universităţii de la Gara de Nord.

Protestatari: ALE ALE ALE ALE... O dorință sinceră, România liberă.

Jandarm: V-am atras atenţia o dată, de două ori. Vă mulţumesc. Spuneţi adevărul sau nu, nu contează. Strigaţi şi deranjaţi anumite persoane care nu au legătură cu ce faceţi voi.

Protestatari: Ce lege domnule, ce lege?

Jandarm: Eu nu mă cert cu dumneavoastră, stimate domn. V-am adus la cunoştinţă. Dacă vreţi să înţelegeţi bine, dacă nu, nu.

Protestatari: Nu avem de ce să fim violenți. Și jandarmii sunt români și jandarmii trăiesc în România. Nu avem de ce să ne batem cu forțele de ordine. Chiar dacă vor primi ordine și vor face abuzuri, pur și simplu ne retragem. Suntem pașnici, suntem calmi, avem o poziție fermă. Doar încercăm să tragem un semnal de alarmă.

Mai mulți protestatari au fost percheziționați de jandarmi la ieșirea din Gara de Nord. Forțele de ordine spun că se caută materiale pirotehnice. Sunt și persoane ridicate și duse la secția de Poliție, fără nicio explicație din partea Jandarmeriei. 

Protestatar: Nu mai acceptaţi să fiţi percheziţionaţi. Nu e legal. Uniunea Europeană. Uitaţi ce se întâmplă aici. Nu e normal ce se întâmplă. Nu e normal să vă percheziţioneze. Huăăăă. Nu mai acceptaţi să vă percheziţioneze.