Video Criminalul din Bascov și-a ucis rudele după un plan stabilit. A mers din cameră în cameră și le-a omorât cu pietre de mărimi diferite

Data actualizării: Data publicării:
oameni adunati in fata casei din bascov unde a avut loc o crima
Bărbatul care și-a ucis cu brutalitate cinci rude - părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani – a recunoscut fapta și va fi supus unui examen psihiatric. FOTO: Captură Digi24

Bărbatul care și-a ucis cu brutalitate cinci rude - părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani – a recunoscut fapta și va fi supus unui examen psihiatric. Procurorii vor stabili astfel dacă avea sau nu discernământ. Victimele au fost omorâte cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte tăietoare și au fost găsite în camere, în locuri diferite, cu excepţia mamei şi a fetiţei, a declarat un medic legist. "E ceva inimaginabil, greu de crezut, șocant", a spus legistul.

Un bărbat cu afecțiuni psihice din județul Argeș, care locuia cu familia, și-a ucis cu brutalitate cinci rude: părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani. Jandarmii l-au prins într-o pădure, la scurt timp după ce cumnatul său a descoperit crima.  Agresorul a recunoscut totul si va fi supus unui examen psihiatric. Procurorii vor stabili astfel dacă avea sau nu discernământ.

Crima multiplă a fost anunțată la 112 de cumnatul principalului suspect. Bărbatul a ajuns acasă de la serviciu și și-a descoperit soția, fiica, socrii și cumnatul fără suflare.

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului Argeș: "Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare. Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit".

Şeful serviciului de Medicină Legală din Argeş, Dan Manu, a declarat că cele cinci victime au fost ucise cu pietre de diferite dimensiuni şi alte "obiecte tăietoare".

Dan Manu - conferențiar universitar, medic-șef legist la Serviciul Județean de Medicina Legală Argeș: "E ceva inimaginabil și e greu de crezut, șocant chiar că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cel mai probabil - eu spun că cert, dar probele materiale vor vorbi - cu o tulburare psihică a putut să facă aceste gesturi necugetate".

Victimele au fost găsite în camere, în locuri diferite, cu excepţia mamei şi a fetiţei. Autopsiile urmează să fie făcute miercuri.

Dan Manu - conferențiar universitar, medic-șef legist la Serviciul Județean de Medicina Legală Argeș: "Cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte (n.r – ar fi fost ucise victimele). Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului.

Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață".

Potrivit șefului Serviciului de Medicină Legală din Argeș, autorul crimelor primește tratament și este în evidența unui medic psihiatru din Pitești.

Dan Manu: "Autorul este pe tratament, așa a spus. Este examinat pentru a ști cu certitudine ce a fost. Nu am făcut o anamneză, dar era dispus la dialog. Era la un medic psihiatru celebru din Pitești, era în evidență, i-a prescris un tratament".

La scurt timp de când s-a dat alerta, suspectul a fost prins de jandarmi într-o pădure din apropierea casei familiei. Bărbatul era sub tratament psihiatric de mai multă vreme, dar familia a preferat să îl îngrijească acasă.

Rudă: "Nu s-a manifestat niciodată."

Gheorghe Nedelea, viceprimarul comunei Bascov: "Avea un handicap accentuat psihic, dar n-arăta. Era un om, mie mi se părea un om normal. Ce s-a întâmplat aici e oribil".

Specialiștii atrag atenția că pacienții cu afecțiuni psihice sunt imprevizibili și, dacă nu sunt supravegheați sau dacă nu își iau tratamentul, pot fi ușor scăpați de sub control.

Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru la Institutul Socola: "Sunt foarte multe căi prin care pacienții pot fi ajutați și pot fi inserați psihosocial și medical. Din cauza sărăciei, foarte multe familii fie n-au bani să ajungă la medic dacă sunt în mediul rural, fie nu-și urmează tratamentul prescris de medic".

Bărbatul care și-a ucis familia va ajunge în fața unui psihiatru care va stabili dacă avea discernământ în momentul în care și-a atacat rudele. În funcție de decizia psihiatrului, bărbatul va răspunde sau nu penal.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri