Sari la conținut

Daniel Barbu: Anticorupţia ucide

 

"Mi-a trecut şi mie prin cap să las un loc liber în această seară şi să pun pe el "anticorupţia ucide". Mă bucur că nu am făcut-o. Joi, 19 mai, doamna Elena Căpăţână, contabil la şcoala nr. 96, a făcut un atac de cord şi a murit în clipa când, aşa, o masă de mascaţi a descins la şcoală, fără să o vizeze pe ea, dar modul de operare al anchetatorilor a determinat decesul acestei doamne", spus Daniel Barbu, în cadrul unei dezbateri televizate, alături de alţi candidaţi la Primăria Capitalei.

Liderul ALDE s-a referit la candidatul USB, Nicuşor Dan, care a lăsat un scaun liber în studiul emisiunii la care participa, în dreptul susţinătorilor săi, pe care scria "Corupţia ucide!".

"Aşa cum se numără ipotetic morţii din spitale în urma infecţiilor nosocomiale, mă gândesc dacă am putea număra şi victimele sistemului represiv din România ultimilor 26 de ani şi cu precădere din România ultimilor 11 ani", a continuat Barbu, citat de News.

Contabila unei şcoli din Capitală a făcut infarct şi a murit, după ce procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţişti au făcut percheziţii, miercurea trecută, la unitatea de învăţământ, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune şi delapidare privind achiziţii în şcoli.