Deşeurile din Râmnicu Vâlcea, aduse la Bucureşti

Data publicării:
gunoi

Firma care se ocupă de ridicarea gunoiului a câştigat licitaţia anul trecut, în vară. Timp de aproape șapte luni, resturile menajere din Râmnicu Vâlcea au fost duse la gropile din localităţile Horezu şi Râureni. Asta în timp ce depozitul ecologic al oraşului a stat închis pentru că nu este permis accesul cu maşinile de gunoi nesortat. Iar operatorul nu are staţie de sortare. Acum, gunoiul nu mai poate fi dus în alte zone din judeţ.

„A fost gunoi acolo la noi. Nu l-a ridicat sâmbătă, nu l-a ridicat duminică, abia luni”, spune un localnic.

Firma care se ocupă de colectarea gunoiului din Râmnicu Vâlcea nu deţine o staţie de sortare. Aşa că toate resturile menajere sunt transportate cu maşini mari în Bucureşti, pe o distanţă de 200 de kilometri.

Nu face mașina aia de gunoi cât face motorina sau benzina până duce la București”, spune un localnic.

Reprezentanţii firmei sunt optimişti.

Noi sperăm să se rezolve foarte repede. În primul rând să dea drumul la staţia de la Horezu. Am impresia că în toamnă va intra în funcţiune”, afirmă Rozin Ceauşescu, reprezentantul firmei.

Staţia de sortare nu a fost o inclusă drept clauză în contractul pe care firma l-a semnat anul trecut cu primăria Râmnicu-Vâlcea. Autorităţile susţin că nu au impus societăţii o astfel de dotare pentru că sortarea selectivă ar trebui făcută de cetăţeni.

Societatea care a câștigat această licitație trebuie să sorteze acest deșeu. Dânșii au achiziționat între timp o stație mobilă de sortare a deșeurilor, urmând în câteva zile să vină și să o pună în funcțiune”, declară Eduard Vîrlan, viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Atât firma care ridică gunoiul cât şi primăria Vâlcea au fost amendate de Agenţia de Mediu cu 60.000 de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri