DNA cere încuviințarea arestării deputatului Alin Trășculescu

Data publicării:
13 2011trasculescu-33334

Informația a fost făcută publică, într-un comunicat al DNA.

Preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, reţinut sâmbată noaptea pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, a fost eliberat ieri dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei.

Deputatul Alin Trășculescu a fost surprins în flagrant în timp ce primea mită 50.000 de lei. Potrivit procurorilor, aceasta e doar o mică tranşă din suma totală de aproape o jumătate de milion, pe care parlamentarul ar fi primit-o în ultimii doi ani.

În schimbul banilor, deputatul i-ar fi promis denunţătorului că îl va ajuta să obţină mai multe contracte avantajoase cu statul. „La ora 5:40 a expirat ordonanţa de reţinere. Domnul deputat Alin Trăşculescu este liber. Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat arestului hotărârea luată şi s-a admis solicitarea noastră ca în situaţia în care se impune o interdicţie să se impună interdicţia de a părăsi ţara”, a declarat avocatul Cristian Ene la ieşirea clientului său din arest.

Procurorii solicitaseră aviz doar pentru reținerea lui Trășculescu

Procurorii nu au cerut ieri Parlamentului încuviinţarea pentru arestarea preventivă a deputatului Alin Trăşculescu. Singura adresă trimisă conducerii Camerei este o înştiinţare potrivit căreia democrat liberalul a fost reţinut în flagrant şi percheziţionat. Astfel, şedinţa deputaţilor pentru cazul Trăşculescu va fi o simplă formalitate. Aleşii vor lua pur şi simplu act de înştiinţarea ministrului Justiţiei.

Scrisoarea trimisă în Parlament va fi discutată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, care o va trimite către comisia juridică. Deputații juriști vor face o informare pentru plen. Este posibil ca Plenul să ia act de demersurile procurorilor într-o ședință în jurul orei 16.00, așa cum au cerut mai toate grupurile parlamentare.

În plen nu se va discuta nimic despre arestare pentru că procurorii nu au trimis Ministerului Justiției o solicitare în acest sens.

Documentul transmis de DNA Parlamentului are cinci pagini

Procurorii au trimis în Parlament referatul în care descriu faptele de care este acuzat deputatul Alin Trășculescu. Referatul trimis în Parlament are cinci pagini.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, Alin Trăşculescu ar fi pretins de la martorul denunţător Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 de euro, din care ar fi primit, în patru tranşe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei şi 200.000 de lei - cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei.

Ulterior, Trăşculescu ar fi pretins încă 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus să îi fie daţi în două tranşe, de 50.000 de lei şi, respectiv, 1.050.000 de lei.

De asemenea, în 6 noiembrie, Trăşculescu l-ar fi determinat pe Calotă să falsifice un contract între SC Aquaform SRL şi firma lui Calotă SC Maryna Exclusiv SRL, acesta fiind antedatat pentru a putea fi folosit în scopul efectuării plăţii şi a justificării în evidenţele contabile ale celor două societăţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri