DNA. Primarul din Năvodari, trimis în judecată pentru dare de mită

Data publicării:
nicolae 20matei 20primar 20navodari 205475839 20mediafax 20foto 20liviu 20adascalitei-37941

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită într-un dosar care vizează un transfer de terenuri. Alături de edilul-șef din Năvodari a mai fost deferit justiției, în stare de liberatate, Nicolae Vâlcu, pentru mărturie mincinoasă și fals în declarații.Cauza a fost trimisă spre soluționare la completul Tribunalului Constanța.

La data de 15 noiembrie 2012, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Matei Nicolae. El a rămas în arest și după ce Curtea de Apel București i-a respins recursul depus față de decizia instanței inferioare.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit rechizitoriului citat în comunicatul DNA, în perioada iunie-octombrie 2012, inculpatul Matei Nicolae, primarul orașului Năvodari, i-a solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere (denunțător în cauză) să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic.

„În schimb, la data de 18 octombrie 2012, inculpatul Matei Nicolae i-a promis ofițerului de poliție, iar la data de 25 octombrie 2012 i-a și dat acestuia, două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piață de 46.160 de euro.

Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate nu s-a plătit nici un ban”, arată procurorii anticorupție.

Potrivit DNA, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu a dat, în fața notarului, o declarație care nu corespunde adevărului, susținând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând prețul achiziționării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în fața organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declarații mincinoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri