Ecaterina Andronescu: Nu cred că trebuie să vorbim de sancțiuni la adresa școlii din Covasna

Data publicării:
22032013 20andronescu 20pop-56244

Ecaterina Andronescu a subliniat că, dacă cineva vrea să afișezse însemnele naționale nu trebuie admonestat.

„După părerea mea, pot să vorbesc de o inabilitate sau chiar de o greșeală la adresa conducerii școlii, care a chemat-o în cancelarie și a transformat acest eveniment de nedorit. Eu nu cred că trebuie să vorbim de sancțiuni la adresa școlii, dar cred că putem să vorbim de un comportament inadecvat la adresa conducerii școlii, care în felul acesta a dat amploare unui gest”, a declarat Ectarina Andronescu, într-o intervenție telefonică, la Digi24.

„Cred că există instituții care au competențe în acest domeniu, să afle cine sunt persoanele și să le sancționeze în mod corespunzător. Gestul de a amenința eleva trece dincolo de granițele bunei-cuviințe și a unei toleranțe normale și acceptabile între cetățenii României”, a mai spus fostul ministru.

Citiți și SCANDALUL „BENTIŢEI TRICOLORE”. Mitinguri de susținere a elevei din Covasna

„Stă în puterea celor care au competențe să determine detensionarea care a apărut acolo. Mă refer în primul rând la profesorii din școala respectivă să stea de vorbă cu elevii, să discute cu toată sinceritatea, cu toată responsabilitatea și fără părtinire”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

„Am trecut ca ministru printr-un eveniment oarecum similar la Târgu Mureș, în 2001-2002. M-am dus acolo și am stat de vorbă cu elevii. În ceea ce-i privește pe elevi, discuția cu dascălii se impune și poate să fie calea cea mai normală pentru o viețuire cât se poate de corectă în liceu și în țară, dacă vreți”, a completat ea.

Liviu Pop: Acest eveniment a escaldat și am putea avea de suferit toți

„Din punctul meu de vedere este o joacă de copii, nu cred că s-a făcut instigare, chiar dacă astăzi asistăm la o altă formă de prostest, care ar trebui să înceteze, comitetul de părinți ar trebui să se întâlnească și să liniștească lucurile acolo, pentru că acest eveniment a escaladat și am putea avea de suferit toți”, a declarat Liviu Pop, fost ministru al Educației.

„Sunt două paliere, al oamenilor politici care ar trebui să înceteze aceste atacuri în mediul public, și al doilea, reprezentanții părinților ar trebui să se întrunească de urgență și să stabilească care sunt regulile la nivelul acelei școli. Este un conflict artificial făcut de unii reprezentanții ai clasei politiceromânești și maghiare”, a mai spus Liviu Pop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri