EXCLUSIV DIGI24. Mark Gitenstein: De ce să vă faceți și mai multe greutăți?

Data publicării:
1612 20gitenstein-38894

Decizia de azi de la Cotroceni ar putea marca sfârşitul unei lungi perioade de conflicte politice ori, din contră, ar putea adânci criza. Cea de-a doua variantă ar fi dezastruoasă pentru România, avertizează fostul ambasador al SUA la Bucureşti.

Exclusiv la Digi24, în ultimul interviu acordat presei româneşti înainte de încheierea mandatului, Mark Gitenstein transmite un mesaj atât preşedintelui, cât şi coaliţiei majoritare:

„Cred că stabilitatea este foarte importantă acum şi cred că anul viitor va fi unul dificil din punct de vedere economic, nu doar pentru România, ci pentru toată lumea din centrul şi estul Europei, la modul general. De ce să vă faceţi şi mai multe greutăţi, creând o situaţie de risc? Atunci când vorbesc cu investitorii şi cu factorii de decizie din Statele Unite, primul lucru de care se interesează este riscul specific de ţară al României. Şi acesta este un risc pe care nu vreţi să vi-l asumaţi acum. Nu ar avea logică, şi e sarcina tuturor părţilor să găsească o cale de coabitare”, spune Gitenstein, sugerând că mijlocul real de a păstra stabilitatea este „coabitarea”.

Interviul acordat de Mark Gitenstein jurnalistului Emil Hurezeanu va fi difuzat integral chiar în seara consultărilor de la Cotroceni, luni, de la ora 20.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri