Exerciții de evacuare în caz de incendiu la metrou

Data publicării:
Tunel--metrou-4

Pompierii au verificat azi-noapte instalaţiile de stingere existente şi gurile de evacuare din tuneluri. Exerciţiul a vizat Eroilor şi Grozăveşti şi va fi reluat şi în alte staţii.  

La sfârșitul anului 2015, staţiile de metrou Crângaşi, Basarab 1, Universitate sau Piaţa Romană sunt câteva dintre cele 20 de staţii care nu sunt autorizate de pompieri să funcţioneze. Actele necesare avizelor nu au ajuns niciodată la inspectorii ISU. Cu toate acestea, staţiile sunt folosite de mai bine de 20 de ani. În aceeaşi situaţie se află şi cele mai noi dintre ele: Bazilescu şi Jiului.

Legea actuală este clară. Spaţiile publice neautorizate de pompieri pot fi închise. Aşa că Metrorex a fost somat să prezinte ISU planurile de construcţie ale gurilor de metrou.

31 de staţii ale metroului bucureştean au fost autorizate în perioada 1996-2000. Au fost inspectate atunci peroanele, pasajele care leagă staţiile şi gurile de evacuare. De atunci şi până acum însă legea siguranţei împotriva posibilelor dezastre s-a modificat.

Citiți și:
ISU: Stațiile de metrou construite înainte de 1989 nu au aviz și autorizație pentru siguranță la incendiu. Răspunsul Metrorex
20 de stații de metrou nu au autorizații ISU

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri