Expoziție de tehnică militară, zboruri demonstrative și exerciții de combatere a terorismului, în București

Data publicării:
tancuri romanesti armata romana exercitii militare - Foto Capt. Daniel Nistor Romanian Land Forces 2 1

 

Manifestarea reunește firme de prestigiu din țară și străinătate, care vor prezenta stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor și capabilităților militare, precum și ultimele tendințe și soluții tehnice obținute de cercetarea științifică în domeniul securității și apărării.

BSDA 2016 este un prilej pentru specialiști de a lua parte la conferințe legate de provocările din industria de apărare și securitate, de a fi la curent cu ultimele tehnologii dezvoltate de România pentru exportul de armament și cu planurile de achiziții ale Ministerului Apărării Naționale.

La eveniment vor fi prezenți peste 250 de expozanți din 25 de țări din America, Europa și Asia și nouă delegații militare din Bulgaria, Croația, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franța, Georgia, Republica Moldova, Thailanda și Turcia.

Avioane MiG-21 Lancer, C-27 J Spartan, IAR-99 Șoim, precum și elicoptere IAR-330 Puma SOCAT, aparținând Forțelor Aeriene Române, vor face zboruri demonstrative, iar militari ai Direcției Generale de Informații a Apărării vor executa, în prima zi a expoziției, un exercițiu de combatere a terorismului.

În cadrul standurilor special amenajate, Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Academia Tehnică Militară, structuri aflate în subordinea și coordonarea Departamentului pentru armamente, vor prezenta demonstratoare tehnologice, prototipuri și ultimele soluții și rezultate obținute de cercetarea științifică militară.

De asemenea, reprezentanți ai Forțelor Terestre, Navale și Aeriene, ai Universității Naționale pentru Apărare „Carol I” și ai Direcției Management Resurse Umane vor prezenta principalele realizări și oferta educațională.

În expoziția statică vor fi expuse avioane din dotarea Forțelor Aeriene, alături de tehnică a Forțelor Terestre și Navale.

Pe parcursul expoziției, Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, va simula exerciții demonstrative speciale, iar pe 20 mai, Serviciul Român de Informații va organiza a doua conferință de Cybersecuritate Regională.

Un eveniment special va fi prezentarea, în premieră mondială, a Roboscan AERIA, o tehnologie unică în lume, dezvoltată de MB Telecom, pentru a radiografia în câteva minute fuzelajul și aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabandă sau amenințare aflate la bord sau ascunse în cavitățile tehnice ale avionului. De asemenea, în premieră la BSDA, Bell Helicopter va prezenta un demonstrator al elicopterului de atac AH-1Z Viper.

Centrul de Scafandri, Grupul de Elicoptere, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu” sunt structurile din Forțele Navale Române care participă la BSDA 2016

Scafandrii militari vor prezenta costume, materiale și tehnică de scufundare, utilizate pentru diferite lucrări subacvatice, precum și programele de formare profesională, organizate de Centrul de Scafandri, piloții marinari militari vor expune un elicopter IAR 330 Puma Naval, cu care desfășoară misiuni specifice de la bordul fregatelor T22R, iar reprezentanții celor trei instituții de învățământ militar de marină își vor face cunoscută oferta educațională.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) va fi expune tehnică auto, mijloace de imobilizare și echipamente, iar personalul specializat va efectua exerciții demonstrative în care vor fi implicate unitățile canine specializate în detectarea substanțelor stupefiante și a echipamentelor de comunicații. Totodată, vor fi expuse tehnica auto, mijloacele de imobilizare și echipamentele specifice din dotarea structurilor asociate pentru securitate specială, precum și alte categorii de echipamente și mijloace auto destinate asigurării siguranței locurilor de deținere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri