Fabrică de țigări la subsolul blocului. „Investitorul”, reținut de polițiști

Data publicării:
tutun

Un bărbat din Bucureşti, preşedinte al unei asociaţii de proprietari din Sectorul 3, a fost reţinut, după ce poliţiştii au găsit în mai multe boxe de la subsolul blocului în care locuia 187 de kilograme de tutun. Bărbatul cumpăra tutun vrac de pe diverse site-uri, apoi îl usca, toca şi ambala la subsolul blocului, după care îl revindea.

Poliţişti de la Secţia 13 din Capitală, în urma unei informaţii conform căreia la subsolul unui bloc din Sectorul 3 funcţionează ilegal „un atelier” de prelucrat şi ambalat tutun vrac, au organizat, luni, o acţiune de supraveghere a imobilului respectiv.

În jurul orei 12:00, poliţiştii au observat un bărbat, preşedinte al asociaţiei de proprietari, care a intrat la subsolul blocului, unde avea mai multe boxe.

Poliţiştii au intrat la subsol, unde erau amenajate trei încăperi în care bărbatul usca, toca şi ambala tutun, folosind diverse ustensile, printre care maşini de tocat tutun, staţie aerotermă, cântare electronice şi maşină de fabricat ţigarete.

„Bărbatul avea pregătite pentru expediere 19 colete poştale în greutate de un kilogram fiecare, stabilindu-se că acesta se ocupa cu achiziţionarea tutunului vrac în cantităţi mari de pe diverse site-uri, după care proceda la prelucrare, ambalare şi revânzare, obţinând astfel diverse sume de bani”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Poliţiştii au ridicat 187 de kilograme de tutun, ustensilele folosite, precum şi agende şi un registru în care erau evidenţiate vânzările şi cumpărările de tutun.

Întreaga cantitate de tutun a fost predată reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 91.000 de lei, constând în taxe şi accize corespunzătoare cantităţii de tutun găsite la faţa locului.

Bărbatul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei, iar cercetările sunt continuate pentru infracţiunea de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile nemarcate fiscal depăşind limitele admise de lege.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri