Final de săptămână plin pentru serviciul Salvamont. Zeci de intervenții în 24 de ore

Data publicării:
salvamontisti in rosu pe partie pun un om pe targa
Salvatorii montani au trebuit să intervină în 57 de misiuni duminică, în doar 24 de ore. Foto: Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont/ Facebook

Salvamontiștii din România au avut un final de săptămâna dificil. Duminică, ei au avut 57 de misiuni de salvare în diferite zone ale țării, transmite Mediafax.

Duminică, a fost o zi dificilă pentru salvamontiștii din întreaga țară, aceștia fiind solicitați să intervină la un număr mare de evenimente montane.

În doar 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 57 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipajelor de salvatori. Conform statisticii cele mai multe solicitări au fost în județele Harghita și Brașov. Ocupați au fost și salvamontiștii din Maramureș și Predeal care au avut fiecare câte cinci misiuni.

Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat apeluri pentru salvatorii din Azuga, Caraș Severin-Formația Muntele Mic, Alba, Gorj, Bihor și Lupeni. Misiuni de salvare au mai avut cei de la Salvamont Mureș, Bușteni și Suceava.

De asemenea, duminică s-au mai primit 34 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri