Focșani | Tânărul de la cinema, expertizat psihiatric

Data publicării:
cinema

Tânărul care s-a urcat în tubulatura cinematografului din mall-ul din Focşani şi a căzut cu tavanul, iniţial vehiculându-se că s-a produs o explozie, va fi supus unei expertize psihiatrice. Bărbatul urmează să fie audiat de către poliţişti, în timp ce sala de cinema a rămas închisă, având nevoie de reparaţii.

cinema

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost mutat, vineri, din secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean Vrancea, în cea de Psihiatrie, unde urmează să i se facă o expertiză psihiatrică, au declarat surse din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, scrie News.ro.

Potrivit aceloraşi surse, bărbatul urmează să fie audiat de către poliţişti, până acum acest lucru nu a fost posibil deoarece acesta a fost sub influenţa unor medicamente pe care doctorii i le-au administrat deoarece era foarte agitat.

Tânărul urmează să fie cercetat pentru distrugere, menţionează sursele citate.

Totodată, reprezentanţii cinematografului din mall au anunţat că acesta rămâne închis o perioadă deoarece tavanul are nevoie de lucrări de reabilitare.

„Cinematograful este temporar închis, pentru restaurarea în condiţii de deplină siguranţă a tavanului şi instalaţiilor distruse de tânărul care a provocat incidentul de pe 8 septembrie. Cinematograful se va redeschide către public în cel mai scurt timp şi va anunţa noul program în cursul zilelor care urmează, iar persoanele care aveau rezervări sau au cumparat bilete în avans la filmele care ar fi rulat în această perioadă vor avea o intrare gratuită la film”, se arată într-un comunicat publicat vineri de către reprezentanţii Happy Cinema.

În aceeaşi informare se precizează tânărul care a provocat incidentul de joi, din motive încă necunoscute, a dorit să intre înainte de începerea programului în una din sălile de cinema. El a fost refuzat de personalul cinematografului, dar, la câteva minute după aceea, a profitat de faptul că sălile erau deschise pentru curăţenie şi s-a strecurat în sală, apoi a pătruns în zona de vizitare a spaţiului tehnic de deasupra tavanului. De acolo, a ajuns la tubulatura de ventilaţie, iar tavanul decorativ, nefiind proiectat pentru astfel de situaţii, a cedat cu zgomot ca de explozie sub greutatea suplimentară.

Un apel la 112 anunţa, joi, în jurul orei 12.10 că o explozie s-a produs în zona cinematrografului din mall-ul aflat pe şoseaua de centură a oraşului Focşani.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea: o ambulanţă SMURD, una de descarcerare, precum şi o autospecială de stins incendii, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristina Duţă.

„A fost identificat acolo un bărbat care a suferit leziuni la nivelul membrelor superioare şi la nivelul feţei. Acesta a fost preluat de o ambulanţă care l-a transportat la spital”, a declarat Cristina Duţă.

Potrivit sursei citate, tavanul cinematografului a fost afectat pe o suprafaţă de 200 - 250 de metri pătraţi.

Iniţial, în presa locală s-a vehiculat că în mall a fost detonat un dispozitiv exploziv artizanal.

Ulterior, directorul SAJ Vrancea, Vitalie Beţişor, a spus că bărbatul rănit a declarat că i-a explodat telefonul. 

„A spus iniţial că de la un telefon mobil, apoi revine, nu îşi aduce aminte. S-ar părea că are probleme psihice. Nu am certitudinea exactă, însă. Nu ştim cauze”, a declarat directorul SAJ Vrancea, Vitalie Beţişor.

Imediat după producerea incidentului, o echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii (SRI) a fost trimisă la faţa locului pentru a face investigaţii.

După câteva ore, Poliţia a anunţat că în mall-ul din Focşani nu s-a produs o explozie, ci tavanul unei săli de cinema s-a prăbuşit sub greutatea unui tânăr de 24 de ani care a intrat în tubulatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri