FOTO. Cisternă cu 33 de tone de combustibil, răsturnată după coliziunea cu un autoturism pe DN24. Două persoane au fost rănite

Data actualizării: Data publicării:
cisterna rasturnata dupa un accident

Două persoane au fost rănite, miercuri seară, în urma unui accident produs în judeţul Vaslui, fiind implicate un autoturism şi o cisternă care transporta motorină şi benzină. Cisterna s-a răsturnat în afara şoselei, dar nu sunt scurgeri de combustibil. Traficul pe DN 24 este blocat pe ambele sensuri.

ISU Vaslui a anunţat că intervine cu o autospecială pentru descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), o ambulanţă SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor) şi echipaje specializate la un accident rutier produs pe DN 24, în zona Mărul de Aur-Crasna.

„În accident sunt implicate o autocisternă şi un autoturism, în cele două autovehicule aflându-se trei persoane. Autocisterna este încărcată cu 23 tone motorină şi 10 tone benzină. În urma accidentului, şoferul autoturismului a rămas încarcerat, iar autocisterna s-a răsturnat în afara carosabilului. La sosirea echipajelor de intervenţie au fost găsite cele două autovehicule avariate, iar o persoană era încarcerată. Cealaltă persoană aflată în autoturism s-a autoevacuat până la sosirea salvatorilor. Autocisterna este avariată, dar nu există scurgeri de combustibil”, a arătat sursa citată de News.ro.

accident-vaslui-cisterna-2
Foto: ISU Vaslui

Pompierii au descarcerat persoana aflată la volanul autoturismului, iar echipajul ambulanţei TIM i-a acordat îngrijiri medicale. Ulterior, cele două persoane aflate în autoturism au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, victimele (un bărbat şi o femeie cu vârste de 19, respectiv 20 ani) prezentând multiple traumatisme şi contuzii, femeia acuzând şi dureri la nivelul colanei vertebrale, în zona lombară.

Şi şoferul autocisternei a fost evaluat, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La locul accidentului a fost solicitat şi un buldoutilaj, acesta fiind pus la dispoziţie de reprezentanţii Primăriei Albeşti. A fost anunţată Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Secţia Drumuri Nationale şi ISCTR.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri ale DN24.

Pompierii asigură măsuri de prevenire a incendiului, combustibilul aflat în cisterna răsturnată urmând să fie tranvazat într-o altă autocisternă.

Cauzele şi circumstanţele producerii acestuia accident rutier sunt cercetate de poliţiştii vasluieni.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri