Galaţi. O maşină scăpată de sub control de un şofer băut a intrat în parc şi a rănit cinci copii

Data publicării:
ambulanta

Cinci copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, au fost răniţi, miercuri, în localitatea Roşcani, în timp ce se jucau într-un parc, în care a intrat o maşină scăpată de sub control. Şoferul s-a dovedit ulterior că avea o alcoolemie de 0,99 la mie în aerul expirat, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Gabriela Costin.

Potrivit acesteia, accidentul, anunţat de localnici pe apelul de urgenţă 112, a avut loc în localitatea Roşcani unde în parcul din localitate era o adunare publică.

Un şofer, de 41 ani, care conducea un autovehicul a scăpat controlul volanului intrând în mulţimea din parc şi rănind copiii. În faţa poliţiştilor, şoferul a susţinut că i s-ar fi blocat direcţia.

Trei dintre copiii răniţi au fost aduşi la Spitalul Judeţean Galaţi, unul, de 11 ani, cu elicopterul SMURD, în stare gravă, iar alţi doi sunt internaţi la Spitalul din Târgu Bujor.

Şoferul avea o alcoolemie de 0,99 la mie în aerul expirat, iar autoturismul avea ITP expirat din 4 august.

"La testarea cu etilotestul a reieşit că şoferul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării documentelor s-a constatat că ITP-ul autoturismului expirase pe data de 4 august 2018. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă", a spus Gabriela Costin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri