Sari la conținut
News Alert

Groapa de gunoi Mamaia

Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa: „Eu nu am vrut să dau comandă pentru curăţenie în staţiunea Mamaia pentru că mi se pare inacceptabil să plătim curăţenia fără a şti cine e vinovat înainte.”

Un vinovat greu de prins, pe care primăria se încăpăţânează să-l găsească, în loc să apeleze la firma de salubrizare cu care are contract.

Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanța: „Am trimis poliția locală să identifice cine a aruncat gunoiul. Să îi sancționeze pe cei care au aruncat gunoiul pentru a avea de unde să recuperez banii ăștia.”

Așa s-a ajuns în situaţia ca stațiunea Mamaia să arate acum ca o groapă de gunoi, plină de ambalaje, pet-uri şi resturile de mâncare.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24: „Firma de salubritate a acţionat ultima dată în staţiunea Mamaia la începutul lunii octombrie, asta însemnând în urmă cu cinci luni. În aceste condiţii, în mai multe zone din staţiune s-au format mormane de gunoi.”

„Venim să ne plimbăm să vedem mormanele, gunoaiele. În loc să tragem aer curat, stăm în mizeria de pe aici.”

Ciprian Bârzan, activist de mediu: „Aspectul dezolant contribuie la crearea unei imagini negative, iar dincolo de imagine poate deveni şi un focar de infecţie.”

Contractul dintre firma de salubrizare şi primărie este vizat de o anchetă DNA. Fostul primar Radu Mazăre este acuzat că ar fi alocat 335 de milioane de euro din bugetul municipalităţii pentru a contracta firma pentru o perioadă de 25 de ani şi ar fi primit mită şapte milioane de euro. Mai mult, primăria a făcut o solicitare la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru suspendarea acestui contract, dar magistraţii au respins-o.