Guvernul a alocat încă 100 milioane lei pentru primari deşi consilierul premierului nega alte alocări

Data publicării:
bani 3-2

 

Consilierul a prezentat hotătâri aprobate pentru alocarea, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, de bani pentru judeţul Suceava (10 milioane de lei), judeţul Bacău (10 milioane lei) şi Ministerul Afacerilor Interne (75 milioane lei).

Întrebat dacă în afară de aceste hotărâri au fost aprobate şi altele pentru alocarea de bani din Fondul de rezervă bugetară, Mirel Palada a răspuns că nu.

În Monitorul Oficial a fost însă publicată, joi, o hotărâre de guvern aprobată miercuri, prin care bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este suplimentat cu 100 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală, potrivit Mediafax.

Decontarea sumelor va fi efectuată pe baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale, se arată în hotărârea de guvern.

În ultimele săptămâni, Guvernul a alocat pentru primari, prin două hotărâri distincte, dar tot fără să anunţe public, 3,5 milioane lei, respectiv 20 milioane lei, cu justificarea că banii sunt necesari pentru cheltuieli urgente în sezonul rece.

Legea finanţelor publice locale stabileşte că bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului sunt repartizaţi unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, dar numai pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar. Guvernul a aprobat însă o derogare de la această lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri